Олакшице за потрошаче због ванредног стања у Републици Србији

Београд, понедељак, 23. март 2020. – У складу  са донетом Одлуком о увођењу ванредног стања на територији Републике Србије, због пандемије вируса Covid19, Јавно комунално предузеће „Београдске електране“ омогућило је својим потрошачима, физичким лицима старијим од 65 година, да своје рачуне  за фебруар, март и април 2020. године измире по завршетку ванредног стања, без обрачунате камате. За ову групу потрошача, који су редовно измиривали своје обавезе, биће омогућено коришћење и попуста од 5% у поменутом периоду, без обзира на кашњење у плаћању.

Корисници који су потписали репрограм дуга, продужење рока плаћања се односи само на дужнике изнад 65 година старости, док су остали потрошачи у обавези да измирују дуг према потписаном репрограму, односно како и доспевају рате.

Како би потрошачи били заштићени током трајања ванредног стања, неће бити покретани нови поступци принудне наплате, при чему ће бити направљен и застој у спровођењу поступака извршења у периоду од 90 дана. Nastavite sa čitanjem

Objavljeno pod Вести и саопштења, Домаћинства, Наплата, Скроловане вести | Komentari su isključeni

Од вечерас, 22. марта, грејање и током ноћи, стабилан рад система даљинског грејања

Београд, 22. март 2020. (18.35 часова) – Сви топлотни извори „Београдских електрана“ (14 топлана и 22 котларнице) од 07.00 часова испоручују топлотну енергију потрошачима. Због ниских спољашњих температура ваздуха, од вечерас, док трају неповољни временски услови, неће бити прекидано грејање ни током ноћи.

Системских поремећаја у производном сектору нема. Такође, нема ни системских поремећаја на топловодној мрежи.

Појединачне кварове на инсталацијама у зградама, становима и деловима станова (недостатак грејања, негрејање појединих грејних тела, цурење воде из инсталација и сл.) теренске екипе предузећа отклањају према пријавама потрошача Диспечерском центру – Служби за пријем рекламација (011/2093-011 пријаве за негрејање или слаб квалитет грејања и 011/2093-100 цурење воде из инсталација).

Двадесетчетворочасовни режим испоруке топлотне енергије, због ниских спољашњих температура ваздуха, важио је:

- Од 05. до 09. фебруара 2020. – Од 12. до 25. јануара 2020. – Од 28. децембра 2019. до 09. јануара 2020.

Objavljeno pod Вести и саопштења, Домаћинства, Скроловане вести | Komentari su isključeni

Нови начин рада са странкама због затварања шалтерске службе „Београдских електрана“

Београд, 17. март 2020 – У складу са Уредбом о мерама у ванредном стању, због заштите становништва у време проглашене пандемије вируса COVID-19, институције Републике Србије и Града Београда донели су Одлуку о затварању рада свих шалтерских служби.

С тим у вези, Јавно комунално предузеће „Београдске електране“ данас, уторак, 17. март 2020. године затворило је своје шалтер службе корисничког сервиса у Дирекцији за снабдевање топлотном енергијом у Улици цара Душана 141, Земун.

Без обзира на затварање шалтерске службе, до окончања ванредних околности, послови са корисницима и другим заинтересованим странама ће бити настављени тако што сви заинтересовани могу да се обрате на следећи начин:

-          Писаним путем – слањем захтева који је адресиран на следећи начин – ЈКП „БЕОГРАДСКЕ ЕЛЕКТРАНЕ, ДИРЕКЦИЈА ЗА СНАБДЕВАЊЕ, УЛИЦА ЦАРА ДУШАНА 141, ЗЕМУН.

-          Електронски – путем електронске поште (списак служби и е-маил адреса је у табели)

-          Телефононским позивом (списак служби и бројева телефона је у табели)

СПИСАК ДЕЖУРНИХ СЛУЖБИ ПРЕМА ВРСТАМА УСЛУГА И ЗАДУЖЕЊА

НАПЛАТА naplata@bgdel.rs
011/

222-4655; 222-4646; 222-4796; 222-4609

(стање дуга, репрограм дуговања, рекламација на рачуне и сл.)
УГОВАРАЊЕ ugovaranje@bgdel.rs 011/

222-4760; 222-4650; 222-4639; 222-4735

(питања у вези уговарања испоруке топлотне енергије; адресни подаци; подаци у вези система обједињене наплате; уговарање трошкова прикључења  и сл.)
ПРИКЉУЧЕЊА и ИСКЉУЧЕЊА

(преглед објеката; прикључења на систем даљинског грејања; искључења са система; обрачуни утрошене топлотне енергије; промене обрачунских величина; контрола прикључености и сл.)

prikljucenja.iskljucenja@bgdel.rs 011/

222-4676; 222-4610; 222-4608; 222-4705; 222-4704

ТЕХНИЧКИ УСЛОВИ ЗА ПРИКЉУЧЕЊА(технички услови за прикључење на систем даљинског грејања; преглед инвестиционо техничке документације; решења о прикључењу на систем даљинског грејања и сл.) tehnicki.uslovi@bgdel.rs 011/

222-4627; 222-4696; 222-4606; 222-4628

Јавно комунално предузеће „Београдске електране“ ће учинити све да грађанима буде у потпуности на услузи и док трају наведене ванредне околности. Бројеви телефона Диспечерског центра-Службе за пријем рекламација у вези са испоруком топлотне енергије за грејање и припрему потрошне топле воде остају исти и у функцији 011/2093-011 (пријава рекламација на квалитет грејања и потрошне топле воде) и 011/2093-100 (пријава цурења воде из инсталација). Хвала вам на разумевању.

ЈКП „Београдске електране“

Objavljeno pod Uncategorized, Вести и саопштења, Домаћинства, Скроловане вести | Komentari su isključeni

Програм пословања ЈКП „Београдске електране“ за 2020. годину

Програм пословања ЈКП „Београдске електране“ за 2020. годину

Objavljeno pod Финансијски извештаји | Komentari su isključeni

Реакција на неистините тврдње о наплати топлотне енергије

Београд, 10. јануар 2020. године - Политика пословања ЈКП „Београдске електране“ је да становницима главног града обезбедимо сигурну и квалитетну испоруку топлотне енергије, а самим тим и комфоран живот и рад. Нажалост, принуђени смо да одговарамо на неосноване и злонамерне оптужбе организација и појединаца да предузеће ради супротно интересима корисника услуга даљинског грејања.

ЈКП „Београдске електране“ су у складу са Законом о енергетици и Законом о ефикасном коришћењу енергије, модернизовале свих 8.765  топлотних предајних станица у Београду из којих се топлотном енергијом снабдева 19.759 стамбено-пословних објеката, укупне површине 22 милиона квадратних метара простора са више од 350.000 корисника.

Корисницима је омогућено да на основу поменутих закона, Одлуке о снабдевању топлотном енергијом и Одлуке о начину плаћања комуналних услуга по сопственом избору, односно одлуком Скупштине станара изаберу врсту и начин обрачуна накнаде за испоручену топлотну енергију. Супротно изнетим тврдњама Иницијативе НЕ да(ви)мо Београд, одлука о начину обрачуна накнаде за испоручену топлотну енергију је искључиво у надлежности корисника. Nastavite sa čitanjem

Objavljeno pod Вести и саопштења | Komentari su isključeni

Потписан уговор о изградњи топлодалековода ТЕНТ А – ТО „Нови Београд“

Београд, 08. јануар 2020 – Година 2020. биће година реализације великих еколошких пројеката у Београду, а у прилог овоме говори и Уговор o прojeкту изгрaдњe топловода Oбрeнoвaц – Нoви Бeoгрaд, истакао је градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић након потписивања уговора са дирeктoром JКП „Бeoгрaдскe eлeктрaнe” Рaдeтом Бaстом и прeдстaвником „Power Construction Corporation of China” Јангом Боом. Nastavite sa čitanjem

Objavljeno pod Вести и саопштења | Komentari su isključeni

Министар Александар Антић и председник СГБ Никола Никодијевић у „Београдским електранама“

Министар рударства и енергетике Александар Антић, државни секретар Зоран Предић и председник Скупштине Града Београда Никола Никодијевић традиционално су на Бадње вече обишли запослене у „Београдским електранама”. Министар Антић је том приликом подсетио да су „Београдске електране” највећи произвођач и дистрибутер топлотне енергије у Југоисточној Европи, захвалио људима који раде на најрадоснији хришћански празник – Божић како би Београђани несметано уживали у својим топлим домовима, и да се већ 10 дана без прекида загревају станови и дању и ноћу. Nastavite sa čitanjem

Objavljeno pod Вести и саопштења | Komentari su isključeni

„Београдске електране“ представиле пројекте ЕУ у којима учествује

Друштво термичара Србије и Машински факултет Универзитета у Београду организовали су у четвртак, 14. новембра 2019. године, стручну трибину на Машинском факултету посвећену учешћу „Београдских електрана“ у пројектима под покровитељством Европске уније.

Трибини је присуствовало више од 80 учесника међу којима и државни секретар Министарства рударства и енергетике Зоран Предић. Присутнима су се обратили декан Машинског факултета проф. др Радивоје Митровић и председник Друштва термичара проф. др Милан Радовановић. Nastavite sa čitanjem

Objavljeno pod Вести и саопштења | Komentari su isključeni

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА УЧЕШЋЕ У КУПОПРОДАЈИ РАСХОДОВАНИХ ВОЗИЛА НЕПОСРЕДНОМ ПОГОДБОМ (18.10.2019)

На основу Закона о о јавној својини, „Сл. гласник“ РС 72/2011. од 28.09.2011. године, Статута ЈКП „Београдске електране“ број I-12352/2 oд 14.06.2016, Одлукa Надзорног одбора ЈКП „Београдске електране“ број I-12644/8 и I-126448/9 од 12.06. 2019. године, и Правилника о поступању са материјалним средствима ван употребе број I-8850/11 од 24.04.2019. године, ЈКП „Београдске електране“, као продавац, објављују:

ЈАВНИ ПОЗИВ

ЗА УЧЕШЋЕ У КУПОПРОДАЈИ РАСХОДОВАНИХ ВОЗИЛА НЕПОСРЕДНОМ ПОГОДБОМ

Предмет купопродаје су расходована возила и то : 23 путничка возилa и 9 теретних возила из Заставиног програма ( у даљем тексту возила). Возила нису у возном стању, и продају се у виђеном стању, без права на накнадне рекламације.

1. ОБАВЕЗНИ УСЛОВИ КУПОПРОДАЈЕ

Критеријум за избор најповољнијег купца је највећа понуђена цена уз 100 % авансно плаћање или неопозиву, безусловну банкарску гаранцију, наплативу на први писани позив, без права протеста и доказивања ( у даљем тексту банкарска гаранција).

- Цене у понуди дати на паритету седиште продавца, без припадајућег пореза (ПДВ или Порез на пренос апсолутних права) који ће бити накнадно обрачунат и који пада на терет купца.

- Предност код куповине имаће онај купац који понуди најповољнију цену за сва возила.

- Ако ниједан купац не достави понуду за куповину свих возила под најповољнијим условима за свако појединачно возило, предност код куповине ће имати купац који понуди куповину одређених возила под најповољнијим условима.

- Уколико више купаца понуди куповину истих возила, под истим условима, предност ће имати купац који је први доставио понуду.

- Купац купује возила из спецификације у виђеном стању, на основу свог мишљења и процене, те нема право на приговоре и рекламације након извршене примопредаје возила.

- Увид у стање возила може се извршити на адреси: ЈКП „Београдске електране“, 11070 Нови Београд, Савски насип бр. 11, сваког радног дана од 08-14 часова.

2. УСЛОВИ ЗА УЧЕСТВОВАЊЕ -Као купац се може појавити привредно друштво, предузетник или физичко лице. Купци су дужни са да уз понуду доставе Потврду о извршеном евидентирању за ПДВ (ако су у систему ПДВ), a физичка лица фотокопију личне карте.

3. ПОДНОШЕЊЕ ПОНУДА – Рок за подношење писаних понуда је 8 (осам) дана од дана објављивања јавног позива у дневном листу „Политика“ издање за Србију, до 14,00 часова.

- Понуде, са пратећом документацијом подносе се у затвореној коверти са натписом „ ПОНУДА ЗА КУПОВИНУ РАСХОДОВАНИХ ВОЗИЛА – НЕ ОТВРАТИ – ЗА КОМИСУЈУ ЗА ПРОДАЈУ СРЕДСТАВА ВАН УПОТРЕБЕ “ на адресу ЈКП „Београдске електране“, 11070, Нови Београд, Савски Насип број 11.

- Уколико не добије задовољавајуће понуде, продавац задржава право да не реализује ову продају.

- Комисија за продају након завршеног поступка отварања понуда, у року од 3 дана, обавестиће писаним путем све учеснике у купопродаји о избору најповољнијег купца.

4. ЗАКЉУЧЕЊЕ КУПОПРОДАЈНОГ УГОВОРА, ПРИМОПРЕДАЈА ВОЗИЛА, ИСПЛАТА КУПОПРОДАЈНЕ ЦЕНЕ

- Изабрани купац се обавезује да у року од 3 (три) дана од дана пријема писаног обавештења о избору за најповољнијег купца закључи купопродајни уговор са продавцем.

- У случају када се на уговорено возило обрачунава ПДВ изабрани купац се обавезује да у року од 5 (пет) дана од дана закључења купопродајног уговора изврши уплату целокупне купопродајне цене, са обрачунатим ПДВ, на рачун продавца, или достави банкарску гаранцију на исти износ, са роком доспећа наплате 30 дана од потписивања уговора.

-Ако се на уговорено возило обрачунава Порез на пренос апсолутних права, изабрани купац ће исти уплатити надлежној пореској управи.

- Примопредаја купљених аутомобила извршиће се записничким путем, у присуству овлашћених лица обе уговорне стране, уз услов да пре примопредаје изабрани купац достави доказ о уплати целокупне купопродајне цене, са урачунатим одговарајућим порезом, у виду извода банке, или банкарску гаранцију, без којих се примопредаја не може извршити.

Особа за контакт : Милош Јеремић, тел. 011/2093- 342, 064 /899 8249, е-mail: milos.jeremic@bgdel.rs

КЛИКОМ (ОВДЕ) ПРЕУЗМИТЕ ТЕХНИЧКУ СПЕЦИФИКАЦИЈУ РАСХОДОВАНИХ ВОЗИЛА

Objavljeno pod Огласи | Komentari su isključeni

„Београдске електране“ почињу грејање потрошача

БЕОГРАД, 07. октобар 2019. – Сви топлотни извори ЈКП „Београдске електране“ кренули су са производњом и дистрибуцијом топлотне енергије потрошачима због ниских спољашњих температура ваздуха.

С обзиром да систем даљинског грејања прелази у процес производње топлотне енергије и да је ово први прелазак у динамички рад са производњом и испоруком топлотне енергије, потрошачи ће прве ефекте загревања осетити у наредних неколико сати. Веома је важно, због стабилности читавог система, да се тај процес обавља постепено, да се производни капацитети веома пажљиво оптерећују, и да се истовремено систем уходава. Nastavite sa čitanjem

Objavljeno pod Вести и саопштења | Komentari su isključeni