Корисници са грејних подручја „Вождовац“ и „Дунав“ у суботу без потрошне топле воде

Београд, 28. јул 2021. – Због неопходних ремонтних радова у топланама „Вождовац“ и  „Дунав“, у суботу 31. јула у 03.00 сата биће прекинута испорука потрошне топле воде потрошачима који се снабдевају из ових топлотних извора.

Редовна испорука потрошне топле воде биће настављена у суботу 31. јула у 20 сати.

Objavljeno pod Вести и саопштења, Домаћинства, Скроловане вести | Komentari su isključeni

Потрошачи на Новој Галеници без потрошне топле воде од петка, 30. јула, до недеље, 1. августа због радова које изводи „Галеника а.д.“

Београд, 27. јул 2021. – Због редовног годишњег ремонта трафо станице и котларнице „Галеника а.д.“ који припадају истоименом предузећу,  потрошачи Нове Галенике неће имати топлотну енергију за припрему потрошне топле воде у периоду од петка, 30. јула у 22 часа до недеље 1. августа 2021. до 17 часова.

Према најавама из „Галенике а.д.“ могуће је да радови буду завршени и пре планираног рока. У том случају, потрошачима у насељу Нова Галеника би и пре предвиђеног рока могла да буде обновљена испорука топлотне енергије за припрему потрошне топле воде.

Objavljeno pod Вести и саопштења, Домаћинства, Скроловане вести | Komentari su isključeni

Извештај о снабдевању потрошача топлотном енергијом за припрему потрошне топле воде

Топлотни извори „Београдских електрана“ који производе топлотну енергију за припрему потрошне топле воде којом се снабдевају поједини потрошачи раде стабилно.

– Због редовног годишњег ремонта трафо станице и котларнице „Галеника а.д.“ који припадају истоименом предузећу,  потрошачи Нове Галенике неће имати топлотну енергију за припрему потрошне топле воде у периоду од петка, 30. јула у 22 часа до недеље 1. августа 2021. до 17 часова. Према најавама из „Галенике а.д.“ могуће је да радови буду завршени и пре планираног рока. У том случају, потрошачима у насељу Нова Галеника би и пре предвиђеног рока могла да буде обновљена испорука топлотне енергије за припрему потрошне топле воде.

– Због неопходних ремонтних радова у топланама „Вождовац“ и  „Дунав“, у суботу 31. јула у 03.00 сата биће прекинута испорука потрошне топле воде потрошачима који се снабдевају из ових топлотних извора. Редовна испорука потрошне топле воде биће настављена у суботу 31. јула у 20 сати.

Појединачне кварове у топлотним предајним станицама у зградама теренске екипе предузећа отклањају према пријавама потрошача. Број телефона Диспечерског центра за пријаву рекламација у вези са квалитетом потрошне топле воде је 011/2093-011, а број телефона искључиво за пријаву цурења воде из инсталација је 011/2093-100.

Objavljeno pod Вести и саопштења, Домаћинства, Скроловане вести | Komentari su isključeni

Информације у вези са кваром лифта у Улици војводе Степе 139

Београд, 22. јул 2021. - На основу информација о томе да су ЈКП „Београдске електране“ одговорне за то што лифт у згради у Војводе Степе у улазу број 139 не ради износимо следеће чињенице:

  1. ЈКП „Београдске електране“ никаквим званичним дописом од стране Управника Скупштине станара или ЈП „Градско стамбено“ нису обавештене о проблему рада лифта у улазу број 139, а који је настао плављењем кућице лифта.
  2. Предајна станица за испоруку топлотне енергије која снабдева кориснике у згради на адреси Војводе Степе 139 и 141 налази се на адреси Војводе Степе 141.
  3. Преливни судови који служе као провера напуњености кућних грејних инсталација налазе се на седмом и последњем спрату, а њихов одвод је спојен са системом канализације који није у надлежности ЈКП „Београдске електране“
  4. Према наводима Управника зграде Војводе Степе 139, кога смо телефонски контактирали, до квара теретног лифта је дошло 12.10.2020. године приликом допуњавања зграде и интервенције на радијаторском вентилу у стану 172 на 17. спрату. Том приликом је пуштена допуна система кућних грејних инсталација и дошло је до преливања експанзионог суда. Вода која се прелива из експанзионог суда цевним системом се води ван зграде. Цев којом се одводи вода је између првог и другог спрата била оштећена (пукла) и вода се изливала у ходник и улазила у канал од лифта. Када је цурење примећено, управник зграде је отишао до нашег запосленог мајстора који је био на интервенцији око санирања квара на радијаторском вентилу у стану 172 на 17. спрату. Мајстор је одмах сишао у предајну станицу и зауставио допуну система чиме је заустављено и цурење у канал од лифта. Том приликом су управник зграде и мајстор успели да подигну мали лифт са прве станице, али велики нису успели због тога што врата на лифту нису радила, а и командна табла је била поквашена.
  5. Управник Стамбене заједнице Војводе Степе бр.139, први пут се обратио ЈКП „Београдске електране“ путем електронске поште Позивном центру тек 13.07.2021., и тада нас је информисао да лифт у згради не ради због плављења лифт кућице услед пуњења инсталације грејања, која је настала девет (9) месеци раније.

Одржавање цевног система за одвод воде од преливног суда и санација квара лифта није у надлежности ЈКП „Београдске електране“. До квара теретног лифта не би ни дошло да је цевни систем за одвод воде од преливног суда био у функционалном стању. ЈКП „Београдске електране“ не прихватају кривицу и одговорност зашто до сада није саниран квар, јер то није у нашој надлежности.

ЈКП „Београдске електране“

Objavljeno pod Вести и саопштења, Скроловане вести | Komentari su isključeni

Потрошачи у Батајници без потрошне топле воде, сутра, 23. јула, од 09 до 15 часова

Београд, 22. јул 2021. – Због редовних ремонтних радова у топлани „Батајница“, у петак, 23. јула, у периоду од 09 до 15 часова, биће обустављена испорука топлотне енергије за припрему потрошне топле воде потрошачима на дистрибутивном подручју „Батајница“.

Objavljeno pod Вести и саопштења, Домаћинства, Скроловане вести | Komentari su isključeni

Директор ЈКП „Београдске електране“ Раде Баста честита славу Светог Прокопија свим рударима у Србији

Београд, 21. јул 2021. – Директор  ЈКП „Београдске електране“ Раде Баста честита свим рударима у Србији, министарки рударства и енергетике Зорани Михајловић, као и в. д. директора ЕПС-а Милораду Грчићу рударску славу Светог Прокoпија.

„Свим рударима у Србији  честитам срдачно рударску славу Светог Прокопија и изражавам дубоко поштовање за тежак и одговоран посао који обављају. Рударство је важно за привредни напредак и раст наше земље. Чињеница је да се увелико модернизује рударство у Србији, направљени су  видљиви помаци и то би требало да охрабри запослене у рударском сектору и најави им светлију и сигурнију будућност. Срећна слава Свети Прокопије нашим рударима.“

Раде Баста, директор ЈКП „Београдске електране“

Objavljeno pod Вести и саопштења, Скроловане вести | Komentari su isključeni

„Београдске електране“ нису надлежне за санацију рупе на коловозу у Улици Јурија Гагарина

Београд, 02. јул 2021. – Јавно комунално предузеће „Београдске електране“ није надлежно за санацију оштећења на коловозу у Улици Јурија Гагарина у трећој коловозној траци од Антифашистичке борбе према Улици Марка Христића. Такође, „Београдске електране“ нису надлежне за постављање адекватне саобраћане сигнализације којом би била обележено оштећење на поменутом делу коловоза.

Напомињемо, радови на топловоду нису извођени на делу коловоза где је настало оштећење. Канал где су извођени радови је заузимао крајњу десну траку, ка аутобуској станици, као и део траке до ње, док се тренутно оштећење налази у трећој саобраћајној траци. Осим топловода, у Улици Јурија Гагарина, током реконструкције, а крајем прошле године, рађене су и друге инсталације, а не само топловодне.

ЈКП „Београдске електране“

Objavljeno pod Вести и саопштења, Скроловане вести | Komentari su isključeni

Заменик градоначелника Горан Весић захвалио се раднику „Београдских електрана” на херојском чину

Београд, 15. јун 2021. - Заменик градоначелника Горан Весић угостио је данас у Старом двору Стефана Трифуновића, радника ЈКП „Београдске електране”, који је недавно угасио пожар у аутобусу јавног градског превоза.

Весић је истакао да је Трифуновић начинио херојски подвиг, јер је као путник угасио пожар у аутобусу на линији 16.

– Оно што је Стефан урадио, није уобичајено. Показао је велику храброст и одговорност према друштву због чега је понос свих нас у Скупштини града. Стефан је већ четири месеца запослен у Скупштини града, тачније у „Београдским електранама”, и овим чином се квалификовао да остане дуже код нас. Напросто, желимо да овакви људи раде за Град – указао је Весић.

Подсетио је да радници комуналних предузећа раде и живе 24 сата за овај град.

– За њих нема суботе, недеље и празника, јер комунални систем мора да функционише. Стефан је један од њих, показао је да није само радник комуналног предузећа, већ да је спреман да ризикује и живот да би сачувао имовину града – указао је Весић.

Весић је у знак захвалности уручио Стефану Трифуновићу ваучер за летовање.

– Ово је начин да му се одужимо и скренемо пажњу јавности на овакве херојске чинове – закључио је заменик градоначелника.

Трифуновић је објаснио да је тог дана као путник аутобуса на линији 16 радио на топловоду у Булевару деспота Стефана када се аутобус запалио.

– Путници су изашли напоље, био сам присебан и успео сам да угасим пожар – навео је Трифуновић и захвалио заменику градоначелника на ваучеру и подршци, као и директору и радницима.

Извор: Беоинфо вести

Objavljeno pod Вести и саопштења, Скроловане вести | Komentari su isključeni

Херој из „Београдских електрана“

Стефан Трифуновић

Београд, 10. јун 2021. - Стефан Трифуновић, запослен у ЈКП „Београдске електране“ херој је јучерашњег дана. Овај тридесетогодишњи младић, угасио је пожар у аутобусу који је саобраћао на линији 16 у Булевару деспота Стефана.

Стефан је са колегама изводио радове на топловоду у близини места незгоде. Након тешког физичког рада, на паузи је кренуо до оближње пекаре по доручак за целу екипу. Судбина се побринула да се баш он нађе поред запаљеног аутобуса из кога су панично истрчавали уплашени путници.

Ни једне секунде нисам размишљао. Инстиктивно сам утрчао у аутобус, узео апарат за гашење пожара и кренуо да гасим ватру. Пробијао сам се кроз дим, а забринути путници који су стајали поред аутобуса су ми махали и позивали ме да изађем. Они су били уплашени због мене, а ја због њих. Само сам размишљао о томе да што пре угасим ватру да не би дошло до експлозије. Све се брзо завршило, прича Стефан Трифуновић, наш херој.

Срећом, у пожару није било повређених. Убрзо је дошла ватрогасна и полицијска екипа, а Стефан се као и сваки херој из сенке без икакве помпе вратио својим радним обавезама.

Добар глас о овом херојском подвигу, дошао је и до Радета Басте, директора ЈКП „Београдске електране“ који је изразио жељу да лично упозна тог храброг момка и помогне му да реши радни статус будући да је ангажован по уговору о привременим и повременим пословимa.

„Жеља нам је да у нашем тиму буде што више пожртвованих и неустрашивих младих људи. Поносни смо на Стефана који је ризиковао свој живот како би спречио могућу трагедију. Такви људи заслужују да буду награђени“, истакао је Раде Баста.

ЈКП „Београдске електране“

Objavljeno pod Вести и саопштења, Скроловане вести | Komentari su isključeni

Директор ЈКП „Београдске електране“ Раде Баста упутио писмо подршке председнику Србије Александру Вучићу, поводом његовог обраћања у Савету безбедности УН

Београд, 09. јун 2021. - Директор ЈКП „Београдске електране“, Раде Баста, упутио је писмо подршке председнику Србије Александру Вучићу, поводом његовог обраћања Савету безбедности УН, за очување државних и националних интереса, као и за  храброст и одлучност у заштити српског народа, како оних на Косову и Метохији, тако и целе Србије и Срба у региону.

„Пружам пуну подршку председнику Србије Александру Вучићу који у тешким и изазовним временима настоји да очува државне и националне интересе по питању територијалног интегритета и преговора који се воде у циљу решавања питања Косова и Метохије, тако и целе Србије и Срба у региону. Тешка времена захтевају народно и политичко јединство. Председник Србије Александар Вучић се лавовски бори годинама за државу Србију и српски народ, и када је најтеже увек је спреман за конструктивни разговор и на добронамерни предлог увек ће одговорити пруженом руком. У свом историјском говору председник Србије још једном је показао да Република Србија води политику мира и стабилности.  Наша дужност као грађана Србије је да помогнемо председнику Вучићу на путу спровођења економских, друштвених и социјалних реформи које ће Србију довести у ред модерних европских земаља.“

Раде Баста

директор ЈКП „Београдске електране“

Objavljeno pod Вести и саопштења, Скроловане вести | Komentari su isključeni