Završena rekonstrukcija dela magistralnog toplovoda u reonu Trga Slavija i Bulevara oslobođenja

Beograd, 13. oktobar 2017. – Agencija za investicije Grada Beograda završila je rekonstrukciju dela magistralnog toplovoda u reonu Trga Slavija i Bulevara oslobođenja. Zbog ove rekonstrukcije potrošači oko Slavije, Hrama Svetog Save i na Neimaru nisu bili u režimu toplih funkcionalnih proba. JKP „Beogradske elektrane“ će u narednim danima, do početka grejne sezone, posvetiti posebnu pažnju ovom području u smislu provere funkcionalnosti toplovodne mreže, toplotnih predajnih stanica i, prema potrebi, kućnih grejnih instalacija.
Tako se već pristupilo sanaciji curenja na raskrsnici ulica Njegoševe i Alekse Nenadovića, primećenom u procesu punjenja tog dela mreže, i očekivano je da se radovi završe do nedelje uveče.

S obzirom da deo magistralnog toplovoda u pomenutom delu grada nije bio napunjen, molimo potrošače da obrate pažnju na grejne instalacije u svojim zgradama i stanovima i da, ukoliko primete curenje vode, prijave poremećaj Dispečerskom centru – Službi za prijem reklamacija na broj telefona 011 2093-100.

Na taj način, uz dobru komunikaciju sa korisnicima i zahvaljujući efikasno obavljenim radovima, JKP „Beogradske elektrane“ sa zadovoljstvom konstatuju da su ostvareni uslovi da i potrošači u ovom delu grada imaju redovno snabdevanje toplotnom energijom od prvoga dana grejne sezone.

Podsećamo, u okviru radova na rekonstrukciji Trga Slavija i Bulevara oslobođenja, ugrađene su nove, kvalitetnije toplovodne cevi, većeg prečnika i boljih energetskih performansi, što će povećati stabilnost i efikasnost snabdevanja toplotnom energijom potrošača u ovom delu grada.

Ovaj projekat bio je važan i zbog povezivanja toplovodnih mreža dva distributivna područja – toplane „Novi Beograd“ i „Konjarnik“, a u okviru realizacije strateškog cilja – interkonekcije najvećih toplovodnih mreža „Beogradskih elektrana“ radi mogućnosti optimalnog korišćenja svih resursa sistema daljinskog grejanja Beograda i korišćenja raspoložive toplotne energije po završetku izgradnje toplodalekovoda iz Obrenovca.