Gradonačelnik razgovarao sa zaposlenima u „Beogradskim elektranama”

Beograd, 22. avgust 2017.- Gradonačelnik Siniša Mali i predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević posetili su „Beogradske elektrane” i tom prilikom razgovarali su sa rukovodstvom, sindikalnim predstavnicima i radnicima o radu i planovima preduzeća. Obilasku su prisustvovali pomoćnik gradonačelnika Borko Milosavljević i direktor „Beogradskih elektrana” Goran Aleksić.

Kako je gradonačelnik istakao, „Beogradske elektrane” su danas slika svih promena kroz koje je Grad prošao u ovom periodu u odnosu na stanje pre tri godine.

– „Elektrane” su pre tri godine dugovale samo „Srbijagasu” više od 3,4 milijarde dinara za isporučeni gas, a Grad Beograd je „Elektranama” dugovao oko četiri milijarde dinara. Sada tih dugovanja nema, „Beogradske elektrane” posluju stabilno. Važno je da pravimo planove, da iz godine u godinu sve više investiramo u zamenu toplotnih cevi i unapređenje postrojenja kako bi građani Beograda imali sigurno i sve bolje grejanje – naglasio je Siniša Mali.

On je dodao da je posebno važna saradnja sa sindikatima i najavio da će u narednih dvadestak dana obići svako komunalno preduzeće na teritoriji grada, jer socijalni dijalog, koji je uspostavljen pre tri godine, nastavlja da se unapređuje iz dana u dan.

– Ne postoje pitanja koja nisu za razgovor, nema tema koje izbegavamo, razgovaramo o svemu, i o boljem položaju radnika, ali i o prioritetima razvoja naših preduzeća. Osnovni cilj je da nađemo dogovor, zajedničku tačku i da građanima Beograda bude bolje, da i radnici i građani budu zadovoljni – rekao je Mali.

On je istakao da se danas pitanja zaposlenih u preduzeću uglavnom odnose na stimulacije i povećanje plata, kao i na potrebu zapošljavanja mladih stručnjaka sa novim znanjima zbog uvođenja novih tehnologija.

– Drugi aspekt interesovanja zaposlenih su ljudi koji rade na privremenim i povremenim poslovima, što je nasleđeno od prethodne gradske vlasti. Pored toga, zaposleni razmišljaju i o investicijama od kojih im zavisi posao. Zato hoćemo da u „Elektranama” napravimo kao obavezu da 1,8 milijardi dinara bude svake godine investirano u zamenu toplovodnih cevi kako bismo unapredili sistem grejanja – rekao je Siniša Mali.

Podsetio je da je Grad krajem prošle godine usvojio Strategiju razvoja „Elektrana” u sledećih desetak godina i da zaposleni znaju koliko su važne nove investicije jer one menjaju Beograd.