Osvojili više od 400 medalja

Osvojili više od 400 medalja

Društvo za sport i rekreaciju „Beogradske elektrane” postoji od 1986. godine i jedno je od najtrofejnijih sportskih društava javnih preduzeća u Beogradu i Srbiji. U sastavu ima devet klubova i tri sekcije: Klub malog fudbala, Streljački klub, Odbojkaški klub, Košarkaški klub, Rukometni klub, Stono – teniski klub, Teniski klub, Šahovski klub, Planinarski klub, Atletsku sekciju, Sekciju za pikado i pločice i Sekciju za boćanje. Klubovi i sekcije okupljaju oko 300 zaposlenih. Sportisti preduzeća osvojili su više od 400 medalja na različitim sportskim nadmetanjima, a najviše su se istakli članovi streljačkog, odbojkaškog i šahovskog kluba. Članovi Društva za sport i rekreaciju nastupaju na ligaškim, lokalnim i međunarodnim takmičenjima, kao i na takmičenjima koja organizuju gradski i republički sindikati.

Svi klubovi su registrovani pri matičnim savezima i imaju svoj pečat, grb, zastavu, predsednika, skupštinu i izvršni odbor.

Značajna sportska takmičenja

Naši sportisti, od 2001. godine do danas, osvojili su više od 30 pehara i medalja na međunarodnim sportskim takmičenjima, kako u ekipnoj, tako i u pojedinačnoj konkurenciji.

Na  poslednjim, Sedmim internacionalnim radničko-sportskim igrama u Albeni (Bugarska) dvadeset i četvoro naših  sportista, od ukupno 1.500, iz 15 zemalja, osvojilo je  treće mesto u ukupnom plasmanu. Bugarska je niz godina domaćin međunarodnih radničko-sportskih igara, koje se tradicionalno održavaju u primorskom turističkom mestu Albena. U Albeni, 2010. godine, naši odbojkaši su osvojili prvo mesto, fudbaleri drugo, košarkaši treće, i time, u ukupnom plasmanu,  zasluženo osvojili pehar kao treća radničko-sportska ekipa u svetu.

Ponosni smo na Klub malog fudbala koji svakog aprila organizuje humanitarni turnir „Slobodan Trišić”. Turnir se održava u spomen našem radniku koji je tokom NATO agresije 1999. godine poginuo na radnom mestu.