Podignut nasip u cilju zaštite od poplave

Podignut nasip u cilju zaštite od poplave

Usled obilnih padavina koje su prethodnih dana izazvale poplavu na teritoriji Srbije, kao i proglašene vanredne situacije, JKP „Beogradske elektrane“ su uvele dvadesetčetvoročasovno dežurstvo u svim sektorima – službama preduzeća.

Shodno informacijama da se poplavni talas sliva reke Save može očekivati narednih dana, kao i činjenice da deo graničnog područja na kome se nalazi toplana „Novi Beograd“ izlazi na obalu ove reke, od subote, 17. maja 2014. godine, zaposleni su otpočeli sa pripremom za odbranu od poplave. U saradnji sa JP „Beograd vode“ izvršena je dodatna nabavka džakova, kao i kamion peska.
U noći od subote na nedelju, kao i tokom nedeljnog prepodneva, oko 100 zaposlenih su angažovani na podizanju odbrambenog nasipa na najugroženijem području novobeogradske toplane i ostalim aktivnostima. Džakovi s peskom postavljeni su na obali, u dužini od oko 100 metara, odnosno u delu koji nije zaštićen betonskim zidom.

JKP „Beogradske elektrane“ su u kordinaciji sa Gradskim štabom za vanredne situacije u stalnom kontaktu i do sada su na raspolaganju dali dve muljne pumpe za odvodnjavanje, dva električna kalorifera za grejanje hale „Šumice“ i desetak vozila za razne namene.

Zaposleni „Beogradskih elektrana“ su dali svoj doprinos i u humanitarne svrhe. Svi koji su imali čamce pomogli su u evakuaciji građana Obrenovca, a po potrebi i transportovali hranu u poplavljena područja.

Tokom vikenda, 17. i 18. maja, odnosno od dana kada je počela evakuacija stanovnika Obrenovca i Bariča, Pozivni centar „Beogradskih elektrana“ stupa u kontakt sa 46 zaposlenih koji žive na teritoriji opštine Obrenovac i naselja Barič. Mobilni telefoni, kao jedino sredstvo komunikacije, mnogima su van dometa, a sa onima sa kojima je uspostavnjen kontakt, Preduzeće preduzima mere pomoći.

Beograd,
18. maj 2014. godine