Svi toplotni izvori „Beogradskih elektrana“ u funkciji

Svi toplotni izvori iz sistema „Beogradskih elektrana“ (15 toplana i 53 kotlarnice) danas, 8. oktobra 2010. godine, drugi dan toplih proba, funkcionišu bez problema koristeći rezervno gorivo – mazut. To znači da je najveći broj korisnika sistema daljinskog grejanja (više od 300.000 stambenih jedinica i više desetina hiljada poslovnih objekata) osetilo efekte toplih proba, koje će, shodno prognozama Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije, trajati do zvaničnog početka grejne sezone 15. oktobra.

S obzirom da najveći sistem za proizvodnju i distribuciju toplotne energije u jugoistočnoj Evropi – „Beogrdaske elektrane“ – nije bio u funkciji šest meseci zbog remontnih radova i da je neophodno nekoliko dana da se uhoda, apelujemo na korisnike koji još nisu osetili efekte toplih proba da budu strpljivi. Naime, 400 specijalizovanih ekipa preduzeća svakodnevno je na terenu i proverava funkcionisanje više od 8.000 toplotnih predajnih stanica u Beogradu, kako bi do zvaničnog početka grejne sezone bili otklonjeni svi uočeni nedostatci. Do 15. oktobra, prioritet u otklanjanju kvarova, kao i svake godine imaće korisnici koji prijavljuju curenja vode iz instalacija kako bi bila sprečena materijalna šteta u stanovima, kao i negrejanje celih objekata. Podsećamo, reklamacije korisnika upućuju se isključivo na brojeve telefona Dispečerskog centra 011 2093 – 100 (curenje iz instalacija) i 011 2093-011 (negrejanje celih objekata), kao i na brojeve telefona Beokom servisa 0800 – 110-011 i 011 3090-007.

Naglašavamo, kotlarnica „Topčider, koja pripada Vojsci Srbije, iz koje se snabdevaju korisnici iz dela naselja Dedinje (ulice Teodora Drajzera, Jovana Žujovića, Radanska, Kronštanska i okolne), iz koje preduzeće samo preuzima toplotnu energiju, nažalost još nije u funkciji. Čim naležni iz Vojske Srbije budu završili neophodne radove, korisnicima će biti obezbeđena isporuka toplotne energije iz ove kotlarnice.

Beograd,
08. oktobar 2010.