Počinju funkcionalne probe sistema

Javno komunalno preduzeće „Beogradske elektrane” će, u periodu od petka, 1. oktobra do nedelje, 10. oktobra, izvršiti funkcionalne probe sistema kako bi proizvodna i distributivna postrojenja bila što bolje pripremljena za predstojeću grejnu sezonu.

Funkcionalne probe podrazumevaju proveru energetskih objekata, toplana i kotlarnica, a uporedo s tim, stručne ekipe preduzeća ispitaće rad toplotnih predajnih stanica, a po potrebi i kućnih grejnih instalacija. S obzirom da će delovi sistema po utvrđenom Planu proba biti u funkciji, može se dogoditi da pojedina grejna tela u stanovima korisnika budu delimično zagrejana. Napominjemo, probe ne podrazumevaju početak grejne sezone pa molimo korisnike da ne upućuju reklamacije Dispečerskom centru ukoliko im radijatori nisu topli. Takođe, „Beogradske elektrane” apeluju na korisnike da obrate pažnju na ispravnost svojih unutrašnjih instalacija u tom periodu i da se, ukoliko primete curenje vode iz instalacija, obrate Dispečerskom centru pozivom na broj telefona 011 20-93-100.

Kao i svake godine, „Beokom servis“ Gradske uprave grada Beograda, koji u grejnoj sezoni pruža značajnu podršku Dispečerskom centru preduzeća, primaće reklamacije korisnika sistema daljinskog grejanja. Besplatan poziv je na broj telefona 0800 – 110-011 za fiksnu telefoniju, a za pozive sa mobilnih telefona broj je 011 3090-007. Građani se takođe mogu obratiti i mejlom adrese, su: bks@beograd.gov.rs ili informacije@bpc.beograd.gov.rs. Ukoliko se građani javljaju u toku noći mogu ostaviti poruku na telefonskoj sekretarici sa brojem telefona kako bi operateri mogli da ih pozovu odmah po početku radnog vremena. Radno vreme je od 7 do 22 časa svakog dana (ukuljučujući i vikend). Do početka grejne sezone Beokom servis će primati samo reklamacije na curenja, a zatim i sve ostale reklamacije na grejanje.

Plan funkcionalnih proba:

• 1. oktobar 2010. godine – provera sistema toplana „Banovo brdo” i „Višnjička banja”, kao i kotlarnica u Marije Gregoran 30 i 69, Koste Glavinića 9, Stjepana Filipovića 30a, Ljutice Bogdana 2, Senjaka 1 u Simićevoj, Senjaka 2 u Bulevaru vojvode Mišića 37-39, Senjaka 3 u Bulevaru vojvode Mišića 39a, kao i kotlarnicama u Andre Nikolića 3, Bulevaru vojvode Mišića 11-33 i Fabrisovoj 10.

• 4. oktobar 2010. godine – provera sistema toplana „Miljakovac”, „Borča” i „Mirijevo”, kao i kotlarnica u Nade Naumović 1, Veljka Lukića Kurjaka 14, Danijelovoj 32 i Centru visokih vojnih škola.

• 5. oktobar 2010. godine – provera sistema toplana „Dunav” i „Cerak“, kao i kotlarnica u Salvadora Aljendea 18, Braće Marić 3-7, Drenovačkoj 11, Stevana Dukića 31, Jasterbačkoj 47, Institu za majku i dete, KBC „Bežanijska kosa“, Sremčica i Julino brdo.

• 6. oktobar 2010. godine – provera sistema toplana „Novi Beograd” i „Voždovac”, kao i kotlarnica u Kliničko-bolničkom centru „Zvezdara“ u Preševskoj 31, Dimitrija Tucovića 161 i 131, Barajevu, Železniku, Resniku, Katanićevoj, Luke Beograd, GAK-a „Narodni front“ i Uralskoj 11 i 36.

• 7. oktobar 2010. godine – provera sistema toplana „Konjarnik”, „Zemun”, „Mladenovac“, „Batajnica“ i „Banovci“, kao i kotlarnica u Vrtlarskoj, Makedonskoj, Janka Veselinovića, Upravi prihoda, Mije Kovačevića 9 i 10, Mirijevskom bulevaru 2a i Bogosloviji.

• 8. oktobar 2010. godine – provera sistema toplane „Medaković”, kao i kotlarnica u Domu zdravlja „Braće Jerković“, Veljka Dugoševića 18, Juhorskoj 6, Huskinskih rudara 31a, Diljskoj 7 i Maljanskoj 3.

Napominjemo, od početka predstojeće grejne sezone Dispečerski centar preduzeća imaće stalni uvid u Finansisjki modul JKP „Infostan“ na osnovu kojeg će „Beogradske elektrane“ moći da provere stanje uplata svojih korisnika. Redovnim platišama „Beogradske elektrane“ će posvetiti maksimalnu pažnju i dati im prioritet prilikom otklanjanja reklamacija koje se odnose na kvalitet grejanja tokom cele grejne sezone.

Beograd,
29. septembar 2010.