Odata počast Slobodanu Trišiću, radniku „Beogradskih elektrana“, poginulom za vreme NATO agresije

Odata počast Slobodanu Trišiću, radniku „Beogradskih elektrana“, poginulom za vreme NATO agresije

Beograd, 04. april 2020. godine – Članovi porodice Trišić, predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević i član Gradskog veća Slobodan Šolević, predstavnici menadžmenta, kolega i sindikata položili su danas vence na spomen obeležje Slobodanu Trišiću, radniku „Beogradskih elektrana“ koji je poginuo 04. aprila 1999. godine na svom radnom mestu za vreme NATO agresije na Saveznu Republiku Jugoslaviju.

Porodica Trišić


- Pre 21 godinu, u 04 časa i 26 minuta, časno i pošteno radeći u preduzeću koje građanima Beograda obezbeđuje tople domove, poginuo je Slobodan Trišić od NATO projektila. Naša je obaveza da negujemo sećanje na sve heroje koji su dali svoj život za vreme NATO agresije na našu zemlju i da spomen na njihov podvig prenosimo budućim generacijama. Nećemo zaboraviti ni sve naše vojnike, policajce koji su branili svoju državu i svoj narod. Nećemo ih zaboraviti ni u ovim, teškim trenucima, u vremenu svakodnevne borbe za zdravlje svih naših sugrađana. Beograđani su kroz istoriju navikli da se bore i da se izbore sa brojnim nedaćama. Siguran sam da ćemo zajedništvom i predanošću pobediti i ovu pošast i izaći iz ove borbe jači i jedinstveniji. Zato Beograd i jeste grad heroj – istakao je Nikola Nikodijević, predsednik Skupštine grada Beograda koji je položio venac u ime Grada Beograda.

Predsednik SGB Nikola Nikodijević i član Gradskog veća Slobodan Šolević

Polaganje venaca na spomen obeležje Slobodanu Trišiću u okviru toplane „Novi Beograd“, koja je bila meta NATO bombi, menadžment „Beogradskih elektrana“ organizovao je u skladu sa odlukama i merama Vlade Republike Srbije i Kriznog štaba Grada Beograda o zaštiti od širenja virusa COVID19, istovremeno želeći da se oda počast nastradalom kolegi.

Izvršni direktori Zoran Spasenovski i Vladan Pavlović

Kolege iz službe

Predstavnici sindikata