Ministar energetike Aleksandar Antić i predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević na Badnje veče posetili preduzeće

Ministar energetike Aleksandar Antić i predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević na Badnje veče posetili preduzeće

Ministar energetike i rudarstva Aleksandar Antić i predsednik Skupštine Beograda Nikola Nikodijević obišli su na Badnje veče JKP „Beogradske elektrane“. Nikodijević je istakao da je dolazak u „Beogradske elektrane“ na Badnje veče postala tradicija, kao i da predstavlja zahvalnost i poštovanje prema zaposlenima koji tokom grejne sezone rade 24 sata dnevno.

Nikodijević je naglasio da su „Elektrane“ za Beograd krucijalne po pitanju funkcionisanja grada, ali su takođe veoma bitne za čitavu zemlju zbog uticaja na stabilnost energetskog sistema.

– Želimo da zahvalimo svim zaposlenima jer i današnji dan provode na radnim mestima. Tokom grejne sezone radnici „Elektrana“ rade u režimu od 0 do 24 i trebalo bi da im budemo zahvalni jer obezbeđuju toplotnu energiju za naše domove. Ova godina je veoma specifična jer su temperature znatno iznad proseka. Sistem „Beogradskih elektrana“ je spreman sa izdrži svaku eventualnu komplikaciju – rekao je Nikodijević.

Prema njegovim rečima, promena vremena i hladni talas očekuju se već u ovom mesecu i JKP „Beogradske elektrane“ će biti spremne za sve što donosi zahlađenje.

Ministar Antić je istakao da je prošle godine zamenjeno 28 kilometara toplovodne mreže, a ugašene su četiri kotlarnice koje su bile veliki zagađivači. „Ti delovi grada su sada povezani na snabdevanje gasom, koje je kako energetski, tako i ekološki prihvatljivije. Sa takvom ivnesticionom politikom nastavljamo i u 2018. godini, a od najznačajnijih projekata trebalo bi pomenuti toplovod koji će biti sproveden preko mosta Gazela, kao i izgradnju postrojenja na Voždovcu snage 10 megavata koje će proizvoditi toplotnu i električnu energiju – rekao je Antić.

Ministar Antić je istakao da bi tekuća godina trebalo da nam donese važne korake u realizaciji projekta toplodalekovoda između Obrenovca i Beograda.

– Smatram da je to jedan od najboljih energetskih projekata u čitavoj Srbiji koji bi trebalo da obezbedi dugoročnu stabilnost JKP „Beogradske elektrane“, ali i daleko veću energetsku sigurnost Srbije u smislu obezbeđivanja energije iz sopstvenih izvora. Reč je o investiciji vrednoj 190 miliona evra koja će pokazati da je u pitanju energetski projekat sa najbržim povraćajem novca, ali i od najveće koristi za građane Beograda – rekao je Antić koji je putem radio veze čestitao Badnje veče radnicima „Elektrana“ koji su trenutno na poslu i zahvalio im se što rade u vreme praznika.

On je dodao da su „Beogradske elektrane“ u potpunosti spreme za ostatak grejne sezone, da je snabdevanje gasom stabilno, kao i da su obezbeđene dovoljne količine svih energenata. Posebno su značajne zalihe mazuta, naveo je Antić, dok su remonti urađeni izuzetno kvalitetno o čemu svedoči rekordno mali broj reklamacija.

Događaju je prisustvovali državni sekretar u Ministarstvu rudarstva i energetike Zoran Predić, menadžment preduzeća na čelu sa direktorom Goranom Aleksićem, predsednik Nadzornog odbora Đorđe Avramović i podsekretar Sekretarijata za informisanje Boris Jovanović.

Beogradske elektrane – Beoinfo vesti