Новинари

Део потрошача на Цераку без потрошне топле воде, у уторак 11. маја од 07 часова

ponedeljak, maj 10th, 2021

Београд, 10. maj 2021. – Због неопходних радова на поправци квара на делу магистралног топловода на дистрибутивном подручју топлане „Церак“, сутра, 11. маја у 7.00 часова, биће прекинута испорука топлотне енергије за припрему потрошне топле воде делу потрошача са овог дистрибутивног подручја.

- Без потрошне топле воде биће корисници у Трговачкој, Милана Јовановића, Церском и Виноградском венцу, Петефијевој и Поручника Спасића и Машере, који ће потрошну топлу воду добити 11. маја у поподневним сатима.

- Потрошачима у Луке Војводића, у делу насеља Церак север и југ, и у Пилота Михајла Петровића,  испорука потрошне топле воде биће настављена у среду, 12. маја у раним јутарњим часовима.

Извештај о снабдевању потрошача топлотном енергијом за припрему потрошне топле воде

četvrtak, maj 6th, 2021

Топлотни извори „Београдских електрана“ који производе топлотну енергију за припрему потрошне топле воде којом се снабдевају поједини потрошачи раде стабилно. Тренутно нема прекида у снабдевању топлотном енергијом за припрему потрошне топле воде.

Због неопходних радова на поправци квара на делу магистралног топловода на дистрибутивном подручју топлане „Церак“, данас, 11. маја у 7.00 часова, биће прекинута испорука топлотне енергије за припрему потрошне топле воде делу потрошача са овог дистрибутивног подручја.

- Без потрошне топле воде биће корисници у Трговачкој, Милана Јовановића, Церском и Виноградском венцу, Петефијевој и Поручника Спасића и Машере, који ће потрошну топлу воду добити данас у поподневним сатима.

- Потрошачима у Луке Војводића, у делу насеља Церак север и југ, и у Пилота Михајла Петровића,  испорука потрошне топле воде биће настављена сутра, 12. маја у раним јутарњим часовима.

Појединачне кварове у топлотним предајним станицама у зградама теренске екипе предузећа отклањају према пријавама потрошача. Број телефона Диспечерског центра за пријаву рекламација у вези са квалитетом потрошне топле воде је 011/2093-011, а број телефона искључиво за пријаву цурења воде из инсталација је 011/2093-100.

Васкршња честитка директора Радета Басте

nedelja, maj 2nd, 2021

Директор ЈКП „Београдске eлектране“ Раде Баста честита највећи хришћански празник Васкрс свим верницима православне вероисповести и Српској Православној цркви, као и радницима комуналних предузећа и њиховим породицама.

- У име ЈКП „Београдске електране“ и у своје лично име, свим радницима комуналних предузећа и њиховим породицама честитам Васкрс, са жељом да га прославите у добром здрављу, срећи и задовољству које доноси највећи хришћански празник Васкрс. Желим да нас предстојећи празнични дани мотивишу да радећи за опште добро јачамо међусобно поверење, разумевање и толеранцију, јачајући свест о себи и нашој заједничкој будућности. У жељи да још дуго времена делимо заједничке вредности и искрено пријатељство: ХРИСТОС ВАСКРЕСЕ – Срећан Васкрс.

Нетачне су тврдње појединаца о наплати топлотне енергије потрошачима у насељу за расељена лица у Овчи

četvrtak, april 29th, 2021

Београд, 29. април 2021. – „Београдске електране“ су јавно комунално предузеће у власништву Града Београда основано за производњу дистрибуцију и снабдевање топлотном енергијом у Граду Београду, односно градским општинама. Делатност предузећа је од општег економског интереса, а рад је јаван и регулисан одлукама Града Београда, и то; Одлуком о снабдевању топлтоном енергијом у граду Београду, Одлуком о ценама топлотне енергије у граду Београду, Одлуком о начину плаћања комуналних услуга. Услови испоруке топлотне енергије, цене топлотне енергије и начин обрачуна и наплате за испоручену топлотну енергију јединствен је за све потрошаче на свим градским општинама.

Стамбене објекте за расељена лица у насељу Овча је изградио и са њима располаже Град Београд – Секретаријат за имовину. Град Београд је као инвеститор приликом изградње објеката обезбедио за све станове уређаје за регулацију температуре, као и уређаје за регистровање сопствене потрошње, односно калориметре који су уграђени испред сваког стана. На основу уграђене опреме сваки стан има могућност регулације испоруке топлотне енергије према сопственим потребама. …опширније »

Порука директора Радета Басте Београђанима

sreda, april 14th, 2021

Поштовани Београђани, корисници услуга ЈКП „Београдске електране“,

Иза нас је још једна веома успешна грејна сезона. И поред отежаних услова рада због пандемије COVID-a 19, сви запослени у предузећу су чинили велике напоре да Ваши станови буду топли. Било је момената када на терену због болести нисмо имали довољно људи, али смо се свим расположивим ресурсима трудили да ви то не осетите.

Ова, 56. по реду грејна сезона, ни за кога није била лака, али ми можемо да се похвалимо да смо све послове обављали без застоја, да није било ниједне препреке коју нисмо могли да савладамо. Ваше домове, када су биле изразито ниске температуре ваздуха грејали смо 28 дана без престанка, у двадесетчетворочасовном режиму рада.

Грејна сезона се званично завршава сутра 15, априла 2021. године, али све док буду ниске температуре, наши котлови ће радити пуном паром. Ако и после 3. маја, до када смо по Одлуци о снабдевању у обавези да испоручујемо топлотну енергију, буде хладних дана, у договору са челницима града Београда – грејање ће бити настављено. Обећавам, нећемо вас изневерити.

Спремни смо да када угасимо котлове, одмах засучемо рукаве и кренемо са ремонтом производних и дистрибутивних постројења. Чекају нас обимни радови на топлотним изворима и топловодној мрежи. Следећа грејна сезона је нови изазов и ми, заједно са вама, морамо да будемо тим који побеђује. Пред нама је реализација великих и захтевних пројеката и ми ћемо их на најбољи могући начин и остварити.

Раде Баста, директор ЈКП „Београдске електране“

Руководство „Београдских електрана“ и чланови породице одали почаст Слободану Тришићу, раднику погинулом за време НАТО агресије

nedelja, april 4th, 2021

Менаџмент: Доказа за злочине има, морамо да се боримо
за истину и правду

Београд, 04. април 2021. године – Чланови породице Тришић, менаџмент „Београдских електрана“ предвођен директором Радетом Бастом, колеге, синдикати, представници УБНОР-а и бивши директори предузећа положили су данас, 04. априла 2021. године, венце на спомен обележје Слободану Тришићу, раднику „Београдских електрана“ који је погинуо пре 22 године на свом радном месту, за време НАТО агресије на Савезну Републику Југославију и бомбардовања топлане „Нови Београд“.

Чланови породице Тришић

Менаџмент предузећа захваљује се врховном команданту и председнику Србије Александру Вучићу што својом промишљеном и мудром политиком предводи Србију и обезбеђује брз напредак и развој и после свих изазова који су пратили нашу земљу. Србија данас више није немоћна и разорена, већ је земља која је стала на ноге и која има за циљ да буде најбоља у економији да се више никад не би нашла у ситуацији у којој се нашла 1999. године. Иако су последице овог безумног чина оставиле трага и на запослене у предузећу, који и данас оболевају од најтежих болести, доказа за овај злочин има, па због будућих генерација морамо као народ да се боримо за истину и правду. …опширније »

Нови шалтер Поште у просторијама „Београдских електрана“ у Земуну

petak, mart 26th, 2021

Београд, 26. март 2021. – Јавно комунално предузеће „Београдске електране“ обавештава грађане да данас, 26. марта 2021. године, почиње са радом експозитура ЈП „Пошта Србије“ у просторијама Дирекције за снабдевање топлотном енергијом – Цара Душана 141, у Земуну.

На овај начин ЈКП „Београдске електране“ желе, како корисницима својих услуга, тако и осталом становништву, да на ефикаснији, бржи и безбеднији начин, омогући све неопходне финансијске трансакције на једном месту.

ЈКП „Београдске електране“ чак и поред отежаних услова због пандемије COVID-19 настављају модернизацију свог пословања.

Упозорење потрошачима – појава лажних мајстора и летака

ponedeljak, mart 8th, 2021

Београд, 08. март 2021. – Јавном комуналном предузећу „Београдске електране“ у протеклих неколико дана јавило се више потрошача проверавајући информације из летка које су непознате особе убациле у поштанске сандучиће или залепиле на улазна врата стамбених зграда. Летком, иза којег не стоје „Београдске електране“, наслова „УПОЗОРЕЊЕ ВЛАСНИЦИМА СТАНОВА“, позивају се власници станова да, како је наведено, замене радијаторе због њиховог лошег квалитета како би наводно спречили материјалне штете, затим, да се за процедуру обрате „Београдским електранама“, као и да осигурају своје станове од потенцијалне штете преко ЈКП „Инфостан технологије“. С обзиром да „Београдске електране“ нису слале никакве летке потрошачима, упозоравамо грађане на могућност преваре и лажног представљања. Такође, појављују се и особе које се потрошачима лажно представљају као радници предузећа и од њих изнуђују новац за наводну поправку кварова на кућним грејним инсталацијама, као и за замену радијатора, вентила и слично. …опширније »

Градоначелник Београда посетио ЈКП „Београдске електране“: Стабилан рад система и у двадесетчетворочасовном режиму

petak, februar 12th, 2021

Београд, 12. фебруар 2021. – Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић обишао је данас Диспечерски центар „Београдских електрана” и том приликом рекао да су електране отпочеле целодневни режим грејања.

– Важно је напоменути да је у припреми ове сезоне све урађено на прави начин, тако да смо спремно дочекали други хладан талас. Судећи по учесталости рекламација, у односу на претходне године, можемо да закључимо да је систем изузетно стабилан и да одлично функционише. Реч је о систему који је врло комплексан, тако да се 320.000 станова, односно 22 милиона квадратних метара греје на овај начин. То је један од највећих грејних система у овом делу Европе – рекао је градоначелник. …опширније »

Топлотни извори „Београдских електрана“ од вечерас, 11. фебруара, испоручиваће топлотну енергију потрошачима и током ноћи

četvrtak, februar 11th, 2021

Београд, 11. фебруар 2021. – Због пада спољашњих температура ваздуха, а у складу са Одлуком о снабдевању топлотном енергијом у граду Београду и Правилима о раду дистрибутивног система, сви топлотни извори ЈКП „Београдске електране“ ће од вечерас, 11. фебруара 2021., прећи у двадесетчетворочасовну производњу и испоруку топлотне енергије потрошачима.

Овакав рад производних и дистрибутивних постројења важиће све док временски услови дефинисани Правилима о раду дистрибутивног система то буду захтевали.