Пријава рекламација

Без грејања корисници у Милана Ракића и околних улица

ponedeljak, oktobar 25th, 2021

Београд, 25. октобар 2021. – Због квара на топловоду у улици Милана Ракића испред броја 1, данас, 25. октобра, прекинута је испорука топлотне енергије корисницима у реону између улица Милана Ракића, Тршћанске, Светог Николе и Варовничке.

Екипе „Београдских електрана“ су на терену и чине све да радови на санацији буду завршени у најкраћем могућем року. Очекује се да ће редовна испорука топлотне енергије бити настављена сутра, 26. октобра,  у јутарњим сатима.

Раде Баста: Спремно улазимо у грејну сезону, Београђани неће осетити последице светске енергетске кризе

petak, oktobar 15th, 2021

Јавно комунално предузеће „Београдске електране“ спремно је дочекало 15. октобар  – званичан почетак грејне сезоне. Тим поводом Београђанима и запосленима обратио се директор Раде Баста.

- Поштовани Београђани, корисници услуга „Београдских електрана“, пред нама је нова грејна сезона и нови изазови. Хвала свима који су у протеклих неколико дана имали стрпљења да сачекају неколико минута дуже како би пријавили рекламацију. Док се свет и Европа суочавају са озбиљним недостатком гаса и енергије уопште, захваљујући агилности и виспреној политици нашег председника, обезбеђена је довољна количина свих енергената неопходних за стабилно функционисање предузећа. Београђани неће осетити последице енергетске кризе која погађа свет, нагласио је Баста.

Први човек „Београдских електрана“ напоменуо је да су период топлих функционалних проба, од 7.октобра, запослени у предузећу искористили  да отклоне недостатке на дистрибутивној мрежи. Систем је мировао пет месеци и уобичајено је да  на  сваком старту грејања буде проблема на инсталацијама у поједином зградама у сваком делу града. Систем је стабилан и нема системских кварова у производном и дистрибутивном сектору.

-То је и очекивано јер су летњи месеци максимално искоришћени за ремонт постројења, реконструкцију и изградњу нових топловода, модернизацију и замену опреме у подстаницама. „Београдске електране“ су предузеће са великом одговорношћу и трудимо се да сваки корисник буде задовољан. Запослени су вредно радили, без предаха како би у стану сваке труднице, породиље, старијег суграђанина, сваког потрошача било топло, истакао је Раде Баста.

Број рекламација на квалитет грејања се драстично смањује. У први дан грејне сезоне, „Београдске електране“ су закорачиле  спремно.

Домаћинства

ponedeljak, maj 26th, 2014

„Београдске електране“ снабдевају топлотном енергијом више од 300.000 београдских домова, што чини скоро половину укупног стамбеног фонда Београда. Предузеће снабдева топлотном енергијом стамбени простор укупне површине веће од 18.000.000 метара квадратних (подаци из децембра 2020.), односно  81% (конзума).

Сваког јутра, почев од 15. октобра до 15. априла, наши корисници имају топао дом од 6.00 до 22.00 часа. Недељом, грејање траје од 7.00 до 22.00 часа.

У периоду од 1. до 14. октобра и од 16. априла до 3. маја, а у случајевима да је према прогнози претходног дана или у првој прогнози текућег дана Републички хидрометеролошки завод предвидео средњу дневну спољашњу температуру ваздуха нижу од 12 степени Целзијуса, постројења „Београдских електрана“ се стављају у погон.

У случају да и после 3. маја Републички хидрометеоролошки завод Србије прогнозира средњу дневну температуру 12 степени Целзијуса или нижу, руководилац организационе јединице Градске управе Града Београда надлежне за послове енергетике, може наложити обезбеђивање снабдевања топлотном енергијом објеката и у тим данима, уколико постоје технички и технолошки услови.

Информатор о раду

utorak, mart 25th, 2014

- Информатор о раду преузмите кликом (ОВДЕ) Напомена: Информатор је тренутно у процесу ажурирања и усклађивања са новом организациом у предузећу.