Завршена реконструкција дела магистралног топловода у реону Трга Славија и Булевара ослобођења

Београд, 13. октобар 2017. – Агенција за инвестиције Града Београда завршила је реконструкцију дела магистралног топловода у реону Трга Славија и Булевара ослобођења. Због ове реконструкције потрошачи око Славије, Храма Светог Саве и на Неимару нису били у режиму топлих функционалних проба. ЈКП „Београдске електране“ ће у наредним данима, до почетка грејне сезоне, посветити посебну пажњу овом подручју у смислу провере функционалности топловодне мреже, топлотних предајних станица и, према потреби, кућних грејних инсталација.
Тако се већ приступило санацији цурења на раскрсници улица Његошеве и Алексе Ненадовића, примећеном у процесу пуњења тог дела мреже, и очекивано је да се радови заврше до недеље увече.

С обзиром да део магистралног топловода у поменутом делу града није био напуњен, молимо потрошаче да обрате пажњу на грејне инсталације у својим зградама и становима и да, уколико примете цурење воде, пријаве поремећај Диспечерском центру – Служби за пријем рекламација на број телефона 011 2093-100.

На тај начин, уз добру комуникацију са корисницима и захваљујући ефикасно обављеним радовима, ЈКП „Београдске електране“ са задовољством констатују да су остварени услови да и потрошачи у овом делу града имају редовно снабдевање топлотном енергијом од првога дана грејне сезоне.

Подсећамо, у оквиру радова на реконструкцији Трга Славија и Булевара ослобођења, уграђене су нове, квалитетније топловодне цеви, већег пречника и бољих енергетских перформанси, што ће повећати стабилност и ефикасност снабдевања топлотном енергијом потрошача у овом делу града.

Овај пројекат био је важан и због повезивања топловодних мрежа два дистрибутивна подручја – топлане „Нови Београд“ и „Коњарник“, а у оквиру реализације стратешког циља – интерконекције највећих топловодних мрежа „Београдских електрана“ ради могућности оптималног коришћења свих ресурса система даљинског грејања Београда и коришћења расположиве топлотне енергије по завршетку изградње топлодалековода из Обреновца.