Градоначелник разговарао са запосленима у „Београдским електранама”

Београд, 22. август 2017.- Градоначелник Синиша Мали и председник Скупштине града Никола Никодијевић посетили су „Београдске електране” и том приликом разговарали су са руководством, синдикалним представницима и радницима о раду и плановима предузећа. Обиласку су присуствовали помоћник градоначелника Борко Милосављевић и директор „Београдских електрана” Горан Алексић.

Како је градоначелник истакао, „Београдске електране” су данас слика свих промена кроз које је Град прошао у овом периоду у односу на стање пре три године.

– „Електране” су пре три године дуговале само „Србијагасу” више од 3,4 милијарде динара за испоручени гас, а Град Београд је „Електранама” дуговао око четири милијарде динара. Сада тих дуговања нема, „Београдске електране” послују стабилно. Важно је да правимо планове, да из године у годину све више инвестирамо у замену топлотних цеви и унапређење постројења како би грађани Београда имали сигурно и све боље грејање – нагласио је Синиша Мали.

Он је додао да је посебно важна сарадња са синдикатима и најавио да ће у наредних двадестак дана обићи свако комунално предузеће на територији града, јер социјални дијалог, који је успостављен пре три године, наставља да се унапређује из дана у дан.

– Не постоје питања која нису за разговор, нема тема које избегавамо, разговарамо о свему, и о бољем положају радника, али и о приоритетима развоја наших предузећа. Основни циљ је да нађемо договор, заједничку тачку и да грађанима Београда буде боље, да и радници и грађани буду задовољни – рекао је Мали.

Он је истакао да се данас питања запослених у предузећу углавном односе на стимулације и повећање плата, као и на потребу запошљавања младих стручњака са новим знањима због увођења нових технологија.

– Други аспект интересовања запослених су људи који раде на привременим и повременим пословима, што је наслеђено од претходне градске власти. Поред тога, запослени размишљају и о инвестицијама од којих им зависи посао. Зато хоћемо да у „Електранама” направимо као обавезу да 1,8 милијарди динара буде сваке године инвестирано у замену топловодних цеви како бисмо унапредили систем грејања – рекао је Синиша Мали.

Подсетио је да је Град крајем прошле године усвојио Стратегију развоја „Електрана” у следећих десетак година и да запослени знају колико су важне нове инвестиције јер оне мењају Београд.