Oсвојили више од 400 медаља

Oсвојили више од 400 медаља

Друштво за спорт и рекреацију „Београдске електране” постоји од 1986. године и једно је од најтрофејнијих спортских друштава јавних предузећа у Београду и Србији. У саставу има девет клубова и три секције: Клуб малог фудбала, Стрељачки клуб, Одбојкашки клуб, Кошаркашки клуб, Рукометни клуб, Стоно – тениски клуб, Тениски клуб, Шаховски клуб, Планинарски клуб, Атлетску секцију, Секцију за пикадо и плочице и Секцију за боћање. Клубови и секције окупљају око 300 запослених. Спортисти предузећа освојили су више од 400 медаља на различитим спортским надметањима, a највише су се истакли чланови стрељачког, одбојкашког и шаховског клуба. Чланови Друштва за спорт и рекреацију наступају на лигашким, локалним и међународним такмичењима, као и на такмичењима која организују градски и републички синдикати.

Сви клубови су регистровани при матичним савезима и имају свој печат, грб, заставу, председника, скупштину и извршни одбор.

Значајна спортска такмичења

Наши спортисти, од 2001. године до данас, освојили су више од 30 пехара и медаља на међународним спортским такмичењима, како у екипној, тако и у појединачној конкуренцији.

На  последњим, Седмим интернационалним радничко-спортским играма у Албени (Бугарска) двадесет и четворо наших  спортиста, од укупно 1.500, из 15 земаља, освојило је  треће место у укупном пласману. Бугарска је низ година домаћин међународних радничко-спортских игара, које се традиционално одржавају у приморском туристичком месту Албена. У Албени, 2010. године, наши одбојкаши су освојили прво место, фудбалери друго, кошаркаши треће, и тиме, у укупном пласману,  заслужено освојили пехар као трећа радничко-спортска екипа у свету.

Поносни смо на Клуб малог фудбала који сваког априла организује хуманитарни турнир „Слободан Тришић”. Турнир се одржава у спомен нашем раднику који је током НАТО агресије 1999. године погинуо на радном месту.