Данас почињу топле функционалне пробе, пријем рекламација за цурење воде из инсталација и негрејање целих зграда

Београд, петак, 09. октобар 2015. – Сви топлотни извори Јавног комуналног предузећа „Београдске електране“ данас, 09. октобра 2015. године, започињу топле функционалне пробе система даљинског грејања Београда. Поред провера функционалности система даљинског грејања, које су започете 1. октобра, топле функционалне пробе подразумевају и испоруку топлотне енергије потрошачима.

С обзиром да је београдски систем даљинског грејања, који је највећи у југоисточној Европи, био готово шест месеци у стању мировања и да су у том периоду обављани значајни ремонтни и инвестициони радови, читав систем ће се постепено загревати током дана. То значи да се ефекти топлих функционалних проба код већине корисника могу очекивати у касним поподневним, а понегде и вечерњим часовима.

„Београдске електране“ зато моле кориснике за стрпљење у току топлих функционалних проба, које ће трајати до званичног почетка грејне сезоне – 15. октобра 2015. – и да у том периоду пријављују рекламације Диспечерском центру-Служби за пријем рекламација за цурење воде из инсталација (011/2093-100 – број телефона само за цурење воде из инсталација) и негрејање целих зграда (011/2093-011). Чим грејна сезона званично почне, потрошачи могу да пријаве рекламације које се односе и на евентуалне недостатке на кућним грејним инсталацијама унутар једне зграде.