„Beogradske elektrane” spremno dočekuju grejnu sezonu – u petak, 09. oktobra, počinju tople funkcionalne probe

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali, predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević i ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić obišli su danas JKP „Beogradske elektrane” i konstatovali da je to preduzeće spremno za predstojeću grejnu sezonu.

Gradonačelnik je naglasio da grejna sezona formalno počinje 15. oktobra, ali da je zbog najave niskih temperatura za narednu sedmicu naložio direktoru ovog preduzeća da već od sutra krenu tople funkcionalne probe.

– Usudiću se da kažem da se ove godine grejna sezona dočekuje spremnije nego ikad, s obzirom na to da je 1,6 milijardi dinara uloženo za rekonstrukciju sistema i završetak nekih projekata iz prethodne godine. Siguran sam da će građani Beograda biti zadovoljni kvalitetom grejanja ove grejne sezone – rekao je Siniša Mali.

Kada je reč o ceni grejanja, Mali je naglasio da se ona u ovom trenutku neće menjati i dodao da prošle sezone „Beogradskim elektranama” nije dozvolio da povećaju cenu grejanja posle poskupljenja gasa od 23 odsto, već je cena grejanja povećana svega 4,7 odsto
– Drugu godinu zaredom „Beogradske elektarne” ulaze u novu grejnu sezonu bez dugovanja prema „Srbijagasu”, što se ranije nije dešavalo. Na takav način podržavamo Vladu Republike Srbije u konsolidaciji javnih preduzeća koja su u problemu, upravo zbog nenaplaćenih potraživanja – rekao je on.

Aleksandar Antić je takođe izrazio zadovoljstvo jer je JKP „Beogradske elektarne” u potpunosti spremno za predstojeću grejnu sezonu, kao i da je to izuzetno važno ne samo za grad Beograd i građane Beograda već i za ukupnu energetsku stabilnost Srbije. Svi remonti su realizovani po planu i obezbeđeni energenti.

Goran Aleksić, direktor JKP „Beogradske eletrane”, potvrdio je da od sutra kreću tople funkcionalne probe i dodao da je dostignut visok nivo u kvalitetu grejanja, ali još uvek ima prostora za poboljšanje u pojedinim grejnim područjima, pa će se učiniti maksimalan napor da se to i ostvari.

Beograd, 8. oktobar 2015. godine

Pruzeto sa www.beograd.rs