„Beogradske elektrane“, danas, 15. aprila 2015., uspešno završavaju grejnu sezonu 2014/2015.

Javno komunalno preduzeće „Beogradske elektrane“ podseća korisnike sistema daljinskog grejanja da se danas, 15. aprila 2015. godine, prema Odluci o snabdevanju toplotnom energijom, zvanično završava grejna sezona u Beogradu.

Prema pomenutoj Odluci Skupštine grada Beograda, „Beogradske elektrane“ će u periodu od 16. aprila do 3. maja isporučivati toplotnu energiju potrošačima danima za koje, „u zadnjoj prognozi prethodnog dana ili u prvoj prognozi tog dana Republički hidorometeorološki zavod prognozira srednju dnevnu temperaturu od +12 stepeni Celzijusa ili nižu”. To znači da će svi toplotni izvori preduzeća od 16. aprila do 3. maja biti u pripravnosti i u potpunosti spremni da isporučuju toplotnu energiju potrošačima ukoliko se ispune navedeni temperaturski uslovi.

Preduzeće će od 4. maja 2015. godine preći u fazu remonta svih proizvodnih postrojenja i, prema potrebi, pojedinih delova distributivnog sistema u sklopu priprema za narednu grejnu sezonu.

Daljinsko grejanje grada Beograda funkcionisalo je stabilno u grejnoj sezoni 2014/2015., u kojoj nije bilo dugotrajnih i većih poremećaja u proizvodnom i distributivnom sistemu. Iako se protekla zima može okarakterisati kao prosečna po hidrometeorološkim parametrima, „Beogradske elektrane“ su zbog niskih noćnih temperatura u neprekidnom – dvadesetčetvoročasovnom režimu – grejali stanove građana čak 50 dana.

Beograd,
15. april 2015.