„Beogradskim elektranama“ dodeljena Jubilarna nagrada Privredne komore Srbije

„Beogradskim elektranama“ dodeljena Jubilarna nagrada Privredne komore Srbije

Privredna komora Srbije (PKS) uručila je juče, 23. decembra 2014. godine, prestižno priznanje – Jubilarnu nagradu Javnom komunalnom preduzeću „Beogradske elektrane“ povodom 50 godina uspešnog rada i razvoja.

Naime, na osnovu Pravilnika o nagradama PKS, Komisija za dodelu „Nagrade Privredne komore Srbije“, na predlog odbora udruženja i člana Upravnog odbora PKS, na svečanom delu sednice Skupštine ovog tela uručila je Preduzeću plaketu sa poveljom. Ova prestižna nagrada rezultat je, kako je navedeno u obrazloženju, 50 godina uspešnog rada i razvoja preduzeća.

Javno komunalno preduzeće „Beogradske elektrane“, uoči 50. jubileja od osnivanja u sadašnjem pravnom obliku, proslavljaju 50. grejnu sezonu koja je počela 15. oktobra 2014., a završava se 15. aprila 2015. godine. Podsećamo, 1965. godine puštena je u rad prva srpska termoelektrana – toplana iz koje je deo Beograđana, pored toplotnom energijom, snabdevan i električnom energijom. Taj događaj se smatra i početkom centralizovanog snabdevanja toplotnom energijom građana prestonice i njene privrede.

Beograd,
24. decembar 2014.