Грејна сезона се завршава 15. априла 2014. године

Јавно комунално предузеће „Београдске електране“ подсећа кориснике да се, према Одлуци Скупштине града Београда о снабдевању топлотном енергијом у граду Београду, грејна сезона завршава сутра, 15. априла 2014. године.

Међутим, „Београдске електране“ ће у периоду од 16. априла до 3. маја испоручивати топлотну енергију корисницима данима за које, како се наводи у Одлуци, „у последњој прогнози претходног дана или у првој прогнози тог дана Хидорометеоролошки завод Србије прогнозира средњу дневну температуру од +12 степени Целзијуса или нижу”. То значи да ће сви топлотни извори предузећа од 16. априла до 3. маја бити у потпуности спремни да испоручују топлотну енергију потрошачима уколико се испуне наведени температурски услови.

Систем даљинског грејања града Београда функционисао је стабилно у грејној сезони 2013/2014., у којој није било већих кварова у производним и дистрибутивним постројењима.

По завршетку грејне сезоне, од 4. маја 2014. године, „Београдске електране” ће прећи у фазу ремонта свих производних постројења и, по потреби, појединих делова дистрибутивних система у склопу припрема за наредну грејну сезону.

Београд,
14. април 2014.