Сутра, 15. октобра, званично почиње грејна сезона

Јавно комунално предузеће „Београдске електране“ подсећа да грејна сезона 2013/2014 званично почиње сутра, 15. октобра 2013. године. Према Одлуци о снабдевању топлотном енергијом у граду Београду, грејни дан почиње у 6.00 часова, а завршава се у 22.00 часа, док недељом почиње у 7.00 часова. Прописана температура у загреваним просторијама (дневне просторије, спаваће собе, предсобља, дегажмани и кухиње) је, према Одлуци, 20 степени Целзијуса +/-1 степен. С обзиром да се у наредним данима, према прогнози Републичког хидрометеоролошког завода, очекују веома повољни временски услови, „Београдске електране“ ће корисницима испоручивати топлотну енергију превасходно водећи рачуна о прописаним температурама у загреваним просторијама.

Такође, у склопу додатног побољшања комуникације с корисницима, „Београдске електране су пустиле у функцију Обједињени позивни центар. Овај мултифункционални позивни центар омогућава корисницима, као и другим заинтересованим странама, да позивом на јединствени број телефона 011/2093-000 добију тражене информације које се тичу функционисања предузећа, буду упућени од кога тражену информацију могу да добију или да пријаве рекламације. Корисници ће моћи да преслушају говорне поруке о тренутним, већим поремећајима у систему даљинског грејања, затим, да добију прецизна упутства за пријаву рекламација, информације о надлежностима, процедурама, као и друге опште податке. Такође, заинтересовани ће одабиром адекватног тастера на менију брже и лакше моћи да добију информације о њиховим конкретним предметима који се тичу прикључења, искључења, прегледа пројеката, рачунима и остале податке. Истичемо, постојећи бројеви телефона Диспечерског центра – Службе за пријем рекламација нису укинути, па потрошачи и даље могу да пријављују своје примедбе на бројеве телефона 2093-100 (цурење воде из инсталација) и 2093-011 (слаб квалитет грејања и остали поремећаји).

Подсећамо, оператери Диспечерског центра – Службе за пријем рекламација  приликом пријема рекламација које се односе само на квалитет грејања од корисника траже и идентификациони број са уплатница „Инфостана“. На тај начин, на првом месту, спречава се пријем неоснованих позива, јер се неретко дешава да поједини пријављују рекламације предајући лажне податке и непостојеће проблеме. Такође, увидом у финансисјки модул СОН – „Инфостана“ проверава се ниво задужења корисника. Уколико приликом провере оператер утврди да корисник има неизмирена дуговања, љубазно га моли да изврши уплату. Таквим корисницима се у разговору наглашава да су приоритет у отклањању рекламација на квалитет грејања они потрошачи који редовно измирују своје обавезе. Приоритетно се отклањају рекламације код корисника који пријављују цурење воде из инсталација.

Београд, 14. октобар 2013.