Обележено 14 година од НАТО бомбардовања топлане „Нови Београд“ и погибије колеге Слободана Тришића

Обележено 14 година од НАТО бомбардовања топлане „Нови Београд“ и погибије колеге Слободана Тришића

Јавно комунално предузеће „Београдске електране“ данас, 04. априла 2013. године, обележило је 14 година од НАТО бомбардовања топлане „Нови Београд“ и погибије колеге Слободана Тришића.
На спомен обележје трагично страдалом колеги на свом радном месту венце су положили чланови породице Тришић, председник Скупштине града Београда Александар Антић, члан Градског већа Слободан Шолевић, председник Скупштине општине Нови Београд Живан Обреновић, садашње и бивше руководство ЈКП „Београдске електране“ и колеге.

Генерални директор „Београдских електрана Зоран Предић, тим поводом је истакао да иако, после 14 година од тог злочиначког чина, бледе слике разорених објеката града Београда и „Београдских електрана“, јер се обновом инфраструктуре само физички бришу трагови разрушене Србије, никада нико неће моћи да избрише бол који сви осећамо због губитка највреднијег – живота хиљада недужних људи, међу којима је и колега Тришић.

- Сведоци смо да нашу државу и наш народ и дан данас стављају пред веома велика искушења, неретко тражећи да се одрекнемо предака, али и себе самих. Чврсто опредељени да градимо мостове међу људима и спајамо их, ипак нећемо пристати на то. Због оних које смо трагично изгубили пре 14 година, али и због будућих нараштаја, нећемо пристати да се одрекнемо да смо, иако мали, поносан и слободарски народ – нагласио је Предић.

Председник Скупштине града Александар Антић је изразио захвалност руководству „Београдских електрана“ које сваке године обележава овај трагичан догађај и нагласио да многе ружне ствари одлазе у заборав, али да остаје тужно сећање на жртве. Антић је истакао и да се нажалост и данас као држава, друштво и народ налазимо пред тешким одлукама у тешкој ситуацији.

- Потребно је да дамо пуну подршку нашем државном руководству у покушају да се у данашње време у миру пронађу и обезбеде најбоља могућа решења за Србију и српски народ. Пред нама су одлуке које морамо да донесемо и намећу се неправедна решења“, закључио је Антић.