Obeleženo 14 godina od NATO bombardovanja toplane „Novi Beograd“ i pogibije kolege Slobodana Trišića

Obeleženo 14 godina od NATO bombardovanja toplane „Novi Beograd“ i pogibije kolege Slobodana Trišića

Javno komunalno preduzeće „Beogradske elektrane“ danas, 04. aprila 2013. godine, obeležilo je 14 godina od NATO bombardovanja toplane „Novi Beograd“ i pogibije kolege Slobodana Trišića.
Na spomen obeležje tragično stradalom kolegi na svom radnom mestu vence su položili članovi porodice Trišić, predsednik Skupštine grada Beograda Aleksandar Antić, član Gradskog veća Slobodan Šolević, predsednik Skupštine opštine Novi Beograd Živan Obrenović, sadašnje i bivše rukovodstvo JKP „Beogradske elektrane“ i kolege.

Generalni direktor „Beogradskih elektrana Zoran Predić, tim povodom je istakao da iako, posle 14 godina od tog zločinačkog čina, blede slike razorenih objekata grada Beograda i „Beogradskih elektrana“, jer se obnovom infrastrukture samo fizički brišu tragovi razrušene Srbije, nikada niko neće moći da izbriše bol koji svi osećamo zbog gubitka najvrednijeg – života hiljada nedužnih ljudi, među kojima je i kolega Trišić.

- Svedoci smo da našu državu i naš narod i dan danas stavljaju pred veoma velika iskušenja, neretko tražeći da se odreknemo predaka, ali i sebe samih. Čvrsto opredeljeni da gradimo mostove među ljudima i spajamo ih, ipak nećemo pristati na to. Zbog onih koje smo tragično izgubili pre 14 godina, ali i zbog budućih naraštaja, nećemo pristati da se odreknemo da smo, iako mali, ponosan i slobodarski narod – naglasio je Predić.

Predsednik Skupštine grada Aleksandar Antić je izrazio zahvalnost rukovodstvu „Beogradskih elektrana“ koje svake godine obeležava ovaj tragičan događaj i naglasio da mnoge ružne stvari odlaze u zaborav, ali da ostaje tužno sećanje na žrtve. Antić je istakao i da se nažalost i danas kao država, društvo i narod nalazimo pred teškim odlukama u teškoj situaciji.

- Potrebno je da damo punu podršku našem državnom rukovodstvu u pokušaju da se u današnje vreme u miru pronađu i obezbede najbolja moguća rešenja za Srbiju i srpski narod. Pred nama su odluke koje moramo da donesemo i nameću se nepravedna rešenja“, zaključio je Antić.