Сви топлотни извори „Београдских електрана“ у функцији

Сви топлотни извори из система „Београдских електрана“ (15 топлана и 53 котларнице) данас, 8. октобра 2010. године, други дан топлих проба, функционишу без проблема користећи резервно гориво – мазут. То значи да је највећи број корисника система даљинског грејања (више од 300.000 стамбених јединица и више десетина хиљада пословних објеката) осетило ефекте топлих проба, које ће, сходно прогнозама Републичког хидрометеоролошког завода Србије, трајати до званичног почетка грејне сезоне 15. октобра.

С обзиром да највећи систем за производњу и дистрибуцију топлотне енергије у југоисточној Европи – „Беогрдаске електране“ – није био у функцији шест месеци због ремонтних радова и да је неопходно неколико дана да се ухода, апелујемо на кориснике који још нису осетили ефекте топлих проба да буду стрпљиви. Наиме, 400 специјализованих екипа предузећа свакодневно је на терену и проверава функционисање више од 8.000 топлотних предајних станица у Београду, како би до званичног почетка грејне сезоне били отклоњени сви уочени недостатци. До 15. октобра, приоритет у отклањању кварова, као и сваке године имаће корисници који пријављују цурења воде из инсталација како би била спречена материјална штета у становима, као и негрејање целих објеката. Подсећамо, рекламације корисника упућују се искључиво на бројеве телефона Диспечерског центра 011 2093 – 100 (цурење из инсталација) и 011 2093-011 (негрејање целих објеката), као и на бројеве телефона Беоком сервиса 0800 – 110-011 и 011 3090-007.

Наглашавамо, котларница „Топчидер, која припада Војсци Србије, из које се снабдевају корисници из дела насеља Дедиње (улице Тeодора Драјзера, Јована Жујовића, Раданска, Кронштанска и околне), из које предузеће само преузима топлотну енергију, нажалост још није у функцији. Чим належни из Војске Србије буду завршили неопходне радове, корисницима ће бити обезбеђена испорука топлотне енергије из ове котларнице.

Београд,
08. октобар 2010.