Почињу функционалне пробе система

Јавно комунално предузеће „Београдске електране” ће, у периоду од петка, 1. октобра до недеље, 10. октобра, извршити функционалне пробе система како би производна и дистрибутивна постројења била што боље припремљена за предстојећу грејну сезону.

Функционалне пробе подразумевају проверу енергетских објеката, топлана и котларница, а упоредо с тим, стручне екипе предузећа испитаће рад топлотних предајних станица, а по потреби и кућних грејних инсталација. С обзиром да ће делови система по утврђеном Плану проба бити у функцији, може се догодити да поједина грејна тела у становима корисника буду делимично загрејана. Напомињемо, пробе не подразумевају почетак грејне сезоне па молимо кориснике да не упућују рекламације Диспечерском центру уколико им радијатори нису топли. Такође, „Београдске електране” апелују на кориснике да обрате пажњу на исправност својих унутрашњих инсталација у том периоду и да се, уколико примете цурење воде из инсталација, обрате Диспечерском центру позивом на број телефона 011 20-93-100.

Као и сваке године, „Беоком сервис“ Градске управе града Београда, који у грејној сезони пружа значајну подршку Диспечерском центру предузећа, примаће рекламације корисника система даљинског грејања. Бесплатан позив је на број телефона 0800 – 110-011 за фиксну телефонију, а за позиве са мобилних телефона број је 011 3090-007. Грађани се такође могу обратити и мејлом адресе, су: bks@beograd.gov.rs ili informacije@bpc.beograd.gov.rs. Уколико се грађани јављају у току ноћи могу оставити поруку на телефонској секретарици са бројем телефона како би оператери могли да их позову одмах по почетку радног времена. Радно време је од 7 до 22 часа сваког дана (укуључујући и викенд). До почетка грејне сезоне Беоком сервис ће примати само рекламације на цурења, а затим и све остале рекламације на грејање.

План функционалних проба:

• 1. октобар 2010. године – провера система топлана „Баново брдо” и „Вишњичка бања”, као и котларница у Марије Грегоран 30 и 69, Косте Главинића 9, Стјепана Филиповића 30а, Љутице Богдана 2, Сењака 1 у Симићевој, Сењака 2 у Булевару војводе Мишића 37-39, Сењака 3 у Булевару војводе Мишића 39а, као и котларницама у Андре Николића 3, Булевару војводе Мишића 11-33 и Фабрисовој 10.

• 4. октобар 2010. године – провера система топлана „Миљаковац”, „Борча” и „Миријево”, као и котларница у Наде Наумовић 1, Вељка Лукића Курјака 14, Данијеловој 32 и Центру високих војних школа.

• 5. октобар 2010. године – провера система топлана „Дунав” и „Церак“, као и котларница у Салвадора Аљендеа 18, Браће Марић 3-7, Дреновачкој 11, Стевана Дукића 31, Јастербачкој 47, Институ за мајку и дете, КБЦ „Бежанијска коса“, Сремчица и Јулино брдо.

• 6. октобар 2010. године – провера система топлана „Нови Београд” и „Вождовац”, као и котларница у Клиничко-болничком центру „Звездара“ у Прешевској 31, Димитрија Туцовића 161 и 131, Барајеву, Железнику, Реснику, Катанићевој, Луке Београд, ГАК-а „Народни фронт“ и Уралској 11 и 36.

• 7. октобар 2010. године – провера система топлана „Коњарник”, „Земун”, „Младеновац“, „Батајница“ и „Бановци“, као и котларница у Вртларској, Македонској, Јанка Веселиновића, Управи прихода, Мије Ковачевића 9 и 10, Миријевском булевару 2а и Богословији.

• 8. октобар 2010. године – провера система топлане „Медаковић”, као и котларница у Дому здравља „Браће Јерковић“, Вељка Дугошевића 18, Јухорској 6, Хускинских рудара 31а, Диљској 7 и Маљанској 3.

Напомињемо, од почетка предстојеће грејне сезоне Диспечерски центар предузећа имаће стални увид у Финансисјки модул ЈКП „Инфостан“ на основу којег ће „Београдске електране“ моћи да провере стање уплата својих корисника. Редовним платишама „Београдске електране“ ће посветити максималну пажњу и дати им приоритет приликом отклањања рекламација које се односе на квалитет грејања током целе грејне сезоне.

Београд,
29. септембар 2010.