Додељене награда за радове са ликовног конкурса „Мој Београд!“

Додељене награда за радове са ликовног конкурса „Мој Београд!“

„Београдске електране“ организовале су једнодневну изложбу дечијих цртежа и доделиле награде за најбоље радове са ликовног конкурса „Мој Београд!“.

Драго нам је што су наши најмлађи суграђани и ове године исказали велико интересовање за учешће на конкурсу и приказали нам Београд онако како га они виде“, истакао је Ненад Ђаковац, заменик генералног директора Београдских електрана.

Прво место освојила је Катарина Мирчић, ученица петог разреда ОШ „Стеван Дукић“, друго Миа Манић, ученица шестог разреда ОШ „Борислав Пекић“, а треће Алекса Ахмић, ученик ОШ „Јован Стерија Поповић“.
Прве три награде припале су школама које похађају аутори најуспешнијих радова, док ће 12 најбољих цртежа добити своје место у календару „Београдских електрана“ за 2013. годину.

На изложби је представљено 100 најбољих радова на конкурсу, од укупно 600 пристиглих, а учествовало је око 100 основних школа са територије Београда.

„Београдске електране“ су и прошле године организовале конкурс за ученике I, II, III i IV разреда основних школа, док је овогодишњи конкурс намењен деци V, VI, VII i VIII разреда са циљем да им се кроз уметност и игру приближе појмови града у ком живе, што је велики број школа, наставника и ученика прихватио као одличну идеју.

Београд,
12. децембар 2012