Dodeljene nagrada za radove sa likovnog konkursa „Moj Beograd!“

Dodeljene nagrada za radove sa likovnog konkursa „Moj Beograd!“

„Beogradske elektrane“ organizovale su jednodnevnu izložbu dečijih crteža i dodelile nagrade za najbolje radove sa likovnog konkursa „Moj Beograd!“.

Drago nam je što su naši najmlađi sugrađani i ove godine iskazali veliko interesovanje za učešće na konkursu i prikazali nam Beograd onako kako ga oni vide“, istakao je Nenad Đakovac, zamenik generalnog direktora Beogradskih elektrana.

Prvo mesto osvojila je Katarina Mirčić, učenica petog razreda OŠ „Stevan Dukić“, drugo Mia Manić, učenica šestog razreda OŠ „Borislav Pekić“, a treće Aleksa Ahmić, učenik OŠ „Jovan Sterija Popović“.
Prve tri nagrade pripale su školama koje pohađaju autori najuspešnijih radova, dok će 12 najboljih crteža dobiti svoje mesto u kalendaru „Beogradskih elektrana“ za 2013. godinu.

Na izložbi je predstavljeno 100 najboljih radova na konkursu, od ukupno 600 pristiglih, a učestvovalo je oko 100 osnovnih škola sa teritorije Beograda.

„Beogradske elektrane“ su i prošle godine organizovale konkurs za učenike I, II, III i IV razreda osnovnih škola, dok je ovogodišnji konkurs namenjen deci V, VI, VII i VIII razreda sa ciljem da im se kroz umetnost i igru približe pojmovi grada u kom žive, što je veliki broj škola, nastavnika i učenika prihvatio kao odličnu ideju.

Beograd,
12. decembar 2012