Баста: Министарка Михајловић мора што пре да пронађе кривце за насталу ситуацију у енергетском систему Србије

Раде Баста, директор ЈКП „Београдске електране“  као члан Радне групе Владе за праћење сигурности снабдевања енергијом и енергентима, захвалио се Зорани Михајловић, министарки рударства и енергетике јер је у најкраћем року реаговала и спречила енергетску кризу која је у току јучерашњег дана могла да уруши комплетан енергетски систем Србије.

-Министарка је велики познавалац енеретике и енергетског сектора Србије, као крајњи професионалац у најкраћем року јуче и данас је окупила све кључне актере енергетског сектора како би криза енергетког система била спречена, а штета по грађане и привреду свела на минимум, истакао је Баста.

Како се оваква ситуација више не би понављала, Баста је позвао министарку Михајловић да у најкраћем року изврши анализу и пронађе одговорне за сложено стање у енергетском систему.

- Као директор предузећа које топлотном енергијом снабдева више од 360.000 станова у главном граду, односно више од милион грађана и које је једно од највећих потрошача енергената у земљи, осећам велику одговорност и потребу да се хитно утврди ко је и шта је довело до овакве ситуације у енергетском систему. Брзом рекацијом проблем је саниран, али није системски решен, што је неопходно за стабилност привреде у целини, закључио је Баста.