Баста: Не могу мотка и незнање да истерују стране инвеститоре из Србије. Хвала Влади, председнику и министарки што ће народ видети праву истину

Раде Баста, директор ЈП „Београдске елктране“ подржао је одлуку Владе Србије, Александра Вучића председника Србије и Зоране Михајловић, министарке рударства и енергетике који су одлучили да неће доносити одлуке о истраживању и експлатацији литијума и јарадита док не буде урађена студија о процени утицаја на животну средину.

- Слажем се да не треба по сваку цену привлачити директна страна улагања, али не могу људи, да не кажем лаици и самопрокламовани стручњаци, Ћуте и остали, који немају никаво образовање из области енергетике да иступају у борби против „Рио Тинта“ без икаквих материјалних доказа и студија. То је погрешно и доводи људе у заблуду, истиче Раде Баста.

Баста је додао да без знања и струке нема развоја и да ће управо здрав разум и наука одлучити да ли ће било која компанија радити у Србији и да не можемо метлом, протестима и батинама истеривати стране улагаче који ће можда само донети добробит српској економији.

-Хвала председнику и министарки који и овог пута нису дозволили да сила превлада разум. Хвала што лажни борци за жаштиту животне средине нису победили већ ће одлуку донети народ на референдуму на основу валидних доказа и након што буде урађена студија, закључио је Баста.