Заменик градоначелника Горан Весић захвалио се раднику „Београдских електрана” на херојском чину

Заменик градоначелника Горан Весић захвалио се раднику „Београдских електрана” на херојском чину

Београд, 15. јун 2021. - Заменик градоначелника Горан Весић угостио је данас у Старом двору Стефана Трифуновића, радника ЈКП „Београдске електране”, који је недавно угасио пожар у аутобусу јавног градског превоза.

Весић је истакао да је Трифуновић начинио херојски подвиг, јер је као путник угасио пожар у аутобусу на линији 16.

– Оно што је Стефан урадио, није уобичајено. Показао је велику храброст и одговорност према друштву због чега је понос свих нас у Скупштини града. Стефан је већ четири месеца запослен у Скупштини града, тачније у „Београдским електранама”, и овим чином се квалификовао да остане дуже код нас. Напросто, желимо да овакви људи раде за Град – указао је Весић.

Подсетио је да радници комуналних предузећа раде и живе 24 сата за овај град.

– За њих нема суботе, недеље и празника, јер комунални систем мора да функционише. Стефан је један од њих, показао је да није само радник комуналног предузећа, већ да је спреман да ризикује и живот да би сачувао имовину града – указао је Весић.

Весић је у знак захвалности уручио Стефану Трифуновићу ваучер за летовање.

– Ово је начин да му се одужимо и скренемо пажњу јавности на овакве херојске чинове – закључио је заменик градоначелника.

Трифуновић је објаснио да је тог дана као путник аутобуса на линији 16 радио на топловоду у Булевару деспота Стефана када се аутобус запалио.

– Путници су изашли напоље, био сам присебан и успео сам да угасим пожар – навео је Трифуновић и захвалио заменику градоначелника на ваучеру и подршци, као и директору и радницима.

Извор: Беоинфо вести