Заједничко саопштење директора ЈКП „Београдске електране“ Радета Басте и председника Синдикалне организације ЈКП „Београдске електране“ Славољуба Јовановића

Београд, 04. јун 2021. – Директор Јавно комуналног предузећа „Београдске електране“ Раде Баста и председник Синдикалне организације „Београдски електрана“ Славољуб Јовановић су заједно, код оснивача – Града Београда, иницирали пројекат изградње станова солидарности  за запослене у комуналној делатности.

Захваљујући председнику Србије Александру Вучићу и заменику градоначелника Београда Горану Весићу на разумевању за потребе запослених у комуналном систему, план је да се на територији општине Чукарица изгради око 5.000 станова солидарности.

Планирано је полагање камена темељца за изградњу стамбених објеката крајем септембра ове године, а потписивање првих предуговора са запосленима у комуналном сектору  већ у октобру. Завршетак изградње станова је предвиђено за децембар 2023. године.

Ово је први пројекат изградње станова на територији града Београда који ће омогућити радницима комуналних делатности да по повољнијим условима реше стамбено  питање.

Директор ЈКП „Београдске електране“ Раде Баста

председник Синдикалне организације  ЈКП „Београдске електране“ Славољуб Јовановић