Вежба МУП „Топлана 2021“ успешно одржана у топлани „Нови Београд“

Вежба МУП „Топлана 2021“ успешно одржана у топлани „Нови Београд“

У оквиру топлане „Нови Београд“, у недељу, 23. маја 2021. године, одржана је оперативно-тактична вежба Сектора за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова Србије – „Топлана 2021“. Током вежбе приказано је садејство и координација рада припадника Сектора за ванредне ситуације са индустријском професионалном ватрогасном јединицом и оперативним добровољним ватрогасним јединицама.

Оперативно-тактичку вежбу „Топлана 2021“ извело је око 120 представника Сектора за ванредне ситуације, уз садејство са Ронилачком јединицом Жандармерије и Хеликоптерском јединицом, индустријском ватрогасном јединицом и оперативним добровољним ватрогасним јединицама, Одељењем за здравље запослених и безбедности на раду и медицинском екипом Сектора за људске ресурсе, уз техничку подршку САТИТ.

Вежби је присуствовао министар унутрашњих послова Александар Вулин. „Имамо ми и војску и полицију, имамо наоружане саставе, али када дође до елементарне непогоде, када дође до катастрофе, само ови људи стоје између нас, они су прва и последња линија наше одбране“, поручио је Вулин.
Фото: Зоран Безбрадица