Руководство „Београдских електрана“ и чланови породице одали почаст Слободану Тришићу, раднику погинулом за време НАТО агресије

Руководство „Београдских електрана“ и чланови породице одали почаст Слободану  Тришићу, раднику погинулом за време НАТО агресије

Менаџмент: Доказа за злочине има, морамо да се боримо
за истину и правду

Београд, 04. април 2021. године – Чланови породице Тришић, менаџмент „Београдских електрана“ предвођен директором Радетом Бастом, колеге, синдикати, представници УБНОР-а и бивши директори предузећа положили су данас, 04. априла 2021. године, венце на спомен обележје Слободану Тришићу, раднику „Београдских електрана“ који је погинуо пре 22 године на свом радном месту, за време НАТО агресије на Савезну Републику Југославију и бомбардовања топлане „Нови Београд“.

Чланови породице Тришић

Менаџмент предузећа захваљује се врховном команданту и председнику Србије Александру Вучићу што својом промишљеном и мудром политиком предводи Србију и обезбеђује брз напредак и развој и после свих изазова који су пратили нашу земљу. Србија данас више није немоћна и разорена, већ је земља која је стала на ноге и која има за циљ да буде најбоља у економији да се више никад не би нашла у ситуацији у којој се нашла 1999. године. Иако су последице овог безумног чина оставиле трага и на запослене у предузећу, који и данас оболевају од најтежих болести, доказа за овај злочин има, па због будућих генерација морамо као народ да се боримо за истину и правду.

Директор Раде Баста и бивши директор Горан Алексић

- Тачно пре 22 године, у 04 часа и 26 минута, часно и поштено радећи у предузећу које грађанима Београда обезбеђује топле домове, погинуо је Слободан Тришић од НАТО пројектила. Нећемо никада заборавити нашег колегу који је био, пре свега, вредан и поштен, који је марљиво обављао своје радне задатке. Наша обавеза је да сачувамо сећање на овај трагичан догађај и недужну жртву. Нисмо ни слутили да би овај комунални систем Београда, који је у потпуности био и остао у цивилној функцији могао бити мета војног напада. Догађаји су показали да је то било наивно веровање. Погибија нашег колеге Слободана је увећала дугачак списак имена цивилних жртава тог противправног напада на нашу земљу – истакао је Горан Шкрбић, близак колега погинулог Тришића и шеф службе оперативне заштите од пожара и обезбеђења.

Опростили смо одавно, али никада нећемо заборавити, става је менаџмент „Београдских електрана“ предвођен директором Бастом.

Бивши директор Предраг Васић

Колега Горан Шкрбић

Колеге из Самосталног синдиката

Спомен обележје настрадалом колеги Слободану Тришићу