Због повољне спољашње температуре у 12 часова прекид грејања, поновно грејање од 17 часова

Београд, субота, 24. октобар 2020. (11.50ч) – У складу са Одлуком о снабдевању топлотном енергијом у граду Београду, односно Правилима о раду дистрибутивног система даљинског грејања испорука топлотне енергије данас, у 12 сати, ће бити прекинута, због повољних временских услова. Поновна испорука топлотне енергије од 17 часова.

У складу са поменутим актима, испорука топлотне енергије у току грејног дана може да се прекине у случајевима повољне температуре спољашњег ваздуха. Прекид испоруке врши се када температуре спољашњег ваздуха више од 15 степени Целзијуса трају дуже од два сата. Поновна испорука топлотне енергије започиње када је температура спољашњег ваздуха 12 степени Целзијуса или нижа.

Све топлотне предајне станице, којих у систему даљинског грејања има више од 9.000, су аутоматизоване, имају сензоре на спољашњој страни објекта и мере температуру ваздуха у његовом окружењу. Када су спољашње температуре ваздуха више од 15 степени Целзијуса, аутоматски вентил у предајној станици затвара проток топлотне енергије кроз објекат. С обзиром да тада објекти не преузимају топлотну енергију, не постоје услови за производњу и дистрибуцију топлотне енергије потрошачима.