Одата почаст Слободану Тришићу, раднику „Београдских електрана“, погинулом за време НАТО агресије

Одата почаст Слободану Тришићу, раднику „Београдских електрана“, погинулом за време НАТО агресије

Београд, 04. април 2020. године – Чланови породице Тришић, председник Скупштине града Београда Никола Никодијевић и члан Градског већа Слободан Шолевић, представници менаџмента, колега и синдиката положили су данас венце на спомен обележје Слободану Тришићу, раднику „Београдских електрана“ који је погинуо 04. априла 1999. године на свом радном месту за време НАТО агресије на Савезну Републику Југославију.

Породица Тришић


- Пре 21 годину, у 04 часа и 26 минута, часно и поштено радећи у предузећу које грађанима Београда обезбеђује топле домове, погинуо је Слободан Тришић од НАТО пројектила. Наша је обавеза да негујемо сећање на све хероје који су дали свој живот за време НАТО агресије на нашу земљу и да спомен на њихов подвиг преносимо будућим генерацијама. Нећемо заборавити ни све наше војнике, полицајце који су бранили своју државу и свој народ. Нећемо их заборавити ни у овим, тешким тренуцима, у времену свакодневне борбе за здравље свих наших суграђана. Београђани су кроз историју навикли да се боре и да се изборе са бројним недаћама. Сигуран сам да ћемо заједништвом и преданошћу победити и ову пошаст и изаћи из ове борбе јачи и јединственији. Зато Београд и јесте град херој – истакао је Никола Никодијевић, председник Скупштине града Београда који је положио венац у име Града Београда.

Председник СГБ Никола Никодијевић и члан Градског већа Слободан Шолевић

Полагање венаца на спомен обележје Слободану Тришићу у оквиру топлане „Нови Београд“, која је била мета НАТО бомби, менаџмент „Београдских електрана“ организовао је у складу са одлукама и мерама Владе Републике Србије и Кризног штаба Града Београда о заштити од ширења вируса COVID19, истовремено желећи да се ода почаст настрадалом колеги.

Извршни директори Зоран Спасеновски и Владан Павловић

Колеге из службе

Представници синдиката