„Београдске електране“ почињу грејање потрошача

БЕОГРАД, 07. октобар 2019. – Сви топлотни извори ЈКП „Београдске електране“ кренули су са производњом и дистрибуцијом топлотне енергије потрошачима због ниских спољашњих температура ваздуха.

С обзиром да систем даљинског грејања прелази у процес производње топлотне енергије и да је ово први прелазак у динамички рад са производњом и испоруком топлотне енергије, потрошачи ће прве ефекте загревања осетити у наредних неколико сати. Веома је важно, због стабилности читавог система, да се тај процес обавља постепено, да се производни капацитети веома пажљиво оптерећују, и да се истовремено систем уходава.

Апелујемо на све потрошаче да до званичног почетка грејне сезоне, односно 15. октобра, пријављују искључиво када цели објекти нису снабдевени топлотном енергијом и да то чине управници зграда или председници кућних савета. То је веома важно да се не би дешавало да дође до загушења телефонских позива и непотребног чекања на успостављање везе са Диспечерским центром-Службом за пријем рекламација (011/2093-011), јер се неретко дешава да више комшија из једне зграде покушава да пријави истоврсни поремећај. Такође, приоритет у отклањању рекламација су цурења воде из инсталација, а број телефона за пријаву је 011/2093-100.