Директор „Београдских електрана“ обишао најважније инвестиционе радове – Баста: Радови морају бити завршени пре рока

Директор „Београдских електрана“ обишао најважније инвестиционе радове – Баста: Радови морају бити завршени пре рока

Београд, 02. септембар 2019 - Раде Баста, в.д. директора ЈКП „Београдске електране“, обишао је данас највећа градилишта у оквиру најобимнијих и најзначајнијих инвестиционих радова који се спроводе у текућем ремонтном периоду. Приликом обиласка више локација на ширем подручју Београда, Баста је поручио надлежним извођачима да сви радови морају бити завршени и пре предвиђених пројектованих рокова како би систем даљинског грејања града Београда био спреман за предстојећу грејну сезону.

-          Станови грађана Београда не смеју да буду хладни, морамо да им пружимо услугу коју заслужују, па чак ако буде било потребе и пре званичног почетка грејне сезоне 15. октобра. Готово свакодневно обилазим градилишта по Београду и на све начине пружам подршку радницима на терену, истакао је Баста и том приликом радницима на градилиштима поделио пакете у којима су храна и освежење.

Том приликом Баста је проверио како се одвијају радови у Улици Савски насип у којој се гради велики магистрални топловод од топлане „Нови Београд“ до моста „Газела“, радове у топлани „Ресник“ у којој је у току обимна реконструкција, у Теодора Драјзера у којој се гради топловод због повезивања грејних подручја, као и  у Љутице Богдана где се такође гради топловод због топлификације и гашења котларница на Сењаку.

Један од приоритета „Београдских електрана“  је заштита животне средине. Улажемо максималне напоре да нашим суграђанима обезбедимо што чистији ваздух. До сада је угашено више од 1.200 котларница широм Београда које су као енергент користиле течна горива – мазут и дизел, али и чврсто гориво – угаљ. До почетка грејне сезоне биће завршена потпуна реконструкција котларнице „Ресник“ у коју је уложено два милиона евра. Поред замене котловских постројења уградњом котлова високе ефикасности и поузданости, биће модернизовано управљање котларницом, па чак и замењени димњаци, закључио је Баста.