„Beogradske elektrane“ darovale decu Centra za autizam

„Beogradske elektrane“ darovale decu  Centra za autizam

Povodom predstojećih praznika, zamenik generalnog direktora JKP „Beogradske elektrane” Nenad Đakovac, danas – 28. decembra, u ime preduzeća, podelio je novogodišnje paketiće deci „Centra za autizam“ na Bežanijskoj kosi, koji posluje u okviru „Centra za smeštaj i dnevni boravak dece ometene u razvoju“.

- I ove godine smo želeli da novogodišnjim paketićima obradujemo štićenike Centra za autizam. Ovim gestom ukazujemo na činjenicu da ne zaboravljamo sve one kojima je pomoć najneophodnija, kao i našu spremnost da to i ubuduće činimo, u skladu sa mogućnostima našeg preduzeća – istakao je Đakovac.

Centar za smeštaj i dnevni boravak dece ometene u razvoju, prema rečima Petra Senića, upravnika stacionara, osnovan je 1991. godine i obuhvata stanovanje, ishranu, zaštitu i negu i celokupan tretman njihove rehabilitacije. «Stacionar za autizam», na Bežanijskoj kosi, sagrađen je 1996. godine.  Zbrinjava 48 korisnika sa teritorije Grada Beograda, koji zahvaljujući sredstvima resornog ministarstva, od letos borave u prijatnom renoviranom prostoru.

Beograd,
28. decembar 2010. godine