Грејна сезона 2018/2019, која је уједно и 54. у историји Београдских електрана, данас је званично почела

Београд, 15. октобар 2018. - Грејна сезона 2018/2019 започела је данас, 15. октобра 2018. године и званично, а сви топлотни извори „Београдских електрана“ од 06.00 часова потрошачима су испоручивали топлотну енергију. Због високе спољашње температуре ваздуха, у 09.30 часова прекинута је испорука топлотне енергије, а поподневне и вечерње испоруке топлотне енергије неће бити из истог разлога.

Иначе, према Одлуци скупштине града Београда о снабдевању топлотном енергијом у граду Београду, као и у складу са Правилима о раду дистрибутивног система даљинског грејања, испорука топлотне енергије у току грејног дана, током званичне грејне сезоне, може бити  прекинута у случајевима високе температуре спољашњег ваздуха.

Прекид испоруке врши се када температуре спољашњег ваздуха, више од 15 степени Целзијуса, трају дуже од два сата. Поновна испорука топлотне енергије започиње када је температура спољашњег ваздуха 12 степени Целзијуса или нижа. Прекид испоруке топлотне енергије не може бити краћи од четири сата. Режими рада топлотних извора (топлана и котларница) одређују се на основу спољашњих температура ваздуха, односно на основу оперативног – сатног праћења временских услова.

Овиме је званично започела 54. грејна сезона у историји ЈКП „Београдске електране“.