Položeni venci na spomen obeležije Slobodanu Trišiću, radniku „Beogradskih elektrana“

Položeni venci na spomen obeležije Slobodanu Trišiću, radniku „Beogradskih elektrana“

Javno komunalno preduzeće „Beogradske elektrane“ danas, 04. aprila 2018. godine, obeležilo je 19 godina od NATO bombardovanja toplane „Novi Beograd“ i pogibije kolege Slobodana Trišića.

Na spomen obeležje tragično stradalom kolegi vence su položili članovi porodice Trišić, Goran Aleksić, direktor preduzeća, Slobodan Šolević, član gradskog veća, Zoran Predić, državni sekretar Ministarstva rudarstva i energetike, član Opštinskog veća opštine Novi Beograd, sadašnji i bivši menadžment JKP „Beogradske elektrane“ i kolege.

Goran Aleksić, direktor „Beogradskih elektrana, tim povodom je istakao da je pre 19 godina našu zemlju i naš narod zadesila velika nepravda i da je spomen obeležije Slobodanu Trišiću jedno od njenih svedočanstava. „Zajednički, složno i jedinstveno, ne dozvoljavamo da mrena zaborava padne ne samo na ovaj nemio događaj, već na sve gubitke koje su nam nepravedno, ali ciljano naneti. Vremenom smo sagradili nove mostove, objekte, infrastrukturu, koju svakim danom značajno unapređujemo, a „Beogradske elektrane” su zahvaljujući našem trudu i našem zajedničkom zalaganju postale jedna od najmodernijih i najuspešnijih kompanija u Srbiji. I ne samo to, oživeli smo i projekte za koje su nas zdušno, ali bez realnog utemeljenja, ubeđivali da su promašeni i da nisu u interesu naših građana“, naglasio je Aleksić i dodao da „nažalost, jedino što ne možemo da oživmo su naši stradali, među kojima je i naš kolega Slobodan Trišić“.

Naši životi idu napred, dodao je Aleksić, i poručio da smo okrenuti budućnosti i napretku, ali da naš narod svakim danom pokazuje da neće i ne želi da zaboravi sve žrtve i stradanja kroz koja smo prošli. „Verujem da će generacije koje dolaze imati srećniju budućnost nego što je bila naša prošlost”, zaključio je Aleksić.

Slobodan Šolević, član gradskog veća je istakao da današnjim okupljanjem i memorijalnim skupovima koji su održavani tokom poslednjih 19 godina, pokazujemo da nikada nećemo prestati da čuvamo uspomenu na sve nevine žrtve NATO agresije.

– Na današnji dan bombardovan je najveći kompleks JKP „Beogradske elektrane“. Materijalna šteta je bila ogromna, ali smo sve to uspeli da saniramo. Ipak, ono što je nenadoknadivo, jeste život kolege Slobodana Trišića. Takođe, želimo da poručimo generacijama koje dolaze da nikada ne zaborave veliku nepravdu koja je naneta našem narodu i državi – rekao je Šolević.