Министар енергетике Александар Антић и председник Скупштине града Никола Никодијевић на Бадње вече посетили предузеће

Министар енергетике Александар Антић и председник Скупштине града Никола Никодијевић на Бадње вече посетили предузеће

Министар енергетике и рударства Александар Антић и председник Скупштине Београда Никола Никодијевић обишли су на Бадње вече ЈКП „Београдске електране“. Никодијевић је истакао да је долазак у „Београдске електране“ на Бадње вече постала традиција, као и да представља захвалност и поштовање према запосленима који током грејне сезоне раде 24 сата дневно.

Никодијевић је нагласио да су „Електране“ за Београд круцијалне по питању функционисања града, али су такође веома битне за читаву земљу због утицаја на стабилност енергетског система.

– Желимо да захвалимо свим запосленима јер и данашњи дан проводе на радним местима. Током грејне сезоне радници „Електрана“ раде у режиму од 0 до 24 и требало би да им будемо захвални јер обезбеђују топлотну енергију за наше домове. Ова година је веома специфична јер су температуре знатно изнад просека. Систем „Београдских електрана“ је спреман са издржи сваку евентуалну компликацију – рекао је Никодијевић.

Према његовим речима, промена времена и хладни талас очекују се већ у овом месецу и ЈКП „Београдске електране“ ће бити спремне за све што доноси захлађење.

Министар Антић је истакао да је прошлe године замењено 28 километара топловодне мреже, а угашене су четири котларнице које су биле велики загађивачи. „Ти делови града су сада повезани на снабдевање гасом, које је како енергетски, тако и еколошки прихватљивије. Са таквом ивнестиционом политиком настављамо и у 2018. години, а од најзначајнијих пројеката требало би поменути топловод који ће бити спроведен преко моста Газела, као и изградњу постројења на Вождовцу снаге 10 мегавата које ће производити топлотну и електричну енергију – рекао је Антић.

Министар Антић је истакао да би текућа година требало да нам донесе важне кораке у реализацији пројекта топлодалековода између Обреновца и Београда.

– Сматрам да је то један од најбољих енергетских пројеката у читавој Србији који би требало да обезбеди дугорочну стабилност ЈКП „Београдске електране“, али и далеко већу енергетску сигурност Србије у смислу обезбеђивања енергије из сопствених извора. Реч је о инвестицији вредној 190 милиона евра која ће показати да је у питању енергетски пројекат са најбржим повраћајем новца, али и од највеће користи за грађане Београда – рекао је Антић који је путем радио везе честитао Бадње вече радницима „Електрана“ који су тренутно на послу и захвалио им се што раде у време празника.

Он је додао да су „Београдске електране“ у потпуности спреме за остатак грејне сезоне, да је снабдевање гасом стабилно, као и да су обезбеђене довољне количине свих енергената. Посебно су значајне залихе мазута, навео је Антић, док су ремонти урађени изузетно квалитетно о чему сведочи рекордно мали број рекламација.

Догађају је присуствовали државни секретар у Министарству рударства и енергетике Зоран Предић, менаџмент предузећа на челу са директором Гораном Алексићем, председник Надзорног одбора Ђорђе Аврамовић и подсекретар Секретаријата за информисање Борис Јовановић.

Београдске електране – Беоинфо вести