Корисници потрошне топле воде са подручја котларнице „Галеника“, неће имати испоруку топлотне енергије, 23. јуна 2017, од 9 до 14 часова

Београд, 22. јуни 2017. -  Због ремонтних радова у котларници „Галеника“, корисници потрошне топле воде са подручја поменуте котларнице, имаће краткотрајан прекид испоруке топлотне енергије, у петак, 23. јуна 2017, у периоду од 9 до 14 часова.

Objavljeno pod Вести и саопштења, Домаћинства, Скроловане вести | Ostavite komentar

Краткотрајан прекид испоруке топотне енергије из топлане „Вишњичка бања“

Београд, 19. јун 2017. – Због неопходних радова на електро трафоу из којег се елекричном енергијом снабдева погон за производњу топлотне енергије, топлана „Вишњичка бања“ неће испоручивати енергију за припрему потрошне топле воде у уторак, 20. јуна 2017. године од 08.00 часова до 12.00 часова.

Objavljeno pod Вести и саопштења | Komentari su isključeni

Прекид испоруке потрошне топле воде делу корисника са грејног подручја топлане „Церак“

Београд, 14. јуни 2017. – Због ремонтних радова на топловодној мрежи топлане „Церак“, корисницима потрошне топле воде из улица: Трговачка, Поручника Спасића и Машаре и Милана Јовановића, престаће испорука топлотне енергије у среду, 14. јуни 2017, у 22 часа.

Наставак испоруке топлотне енергије очекује се у четвртак, 15. јуни 2017, око 13 часова.

Objavljeno pod Вести и саопштења | Ostavite komentar

Престанак испоруке потрошне топле воде корисницима са грејног подручја Борче, данас, до 17 часова

Београд, 9. јуни 2017. Због мерења издувних гасова у димњаку постројења, корисници топлотне енергије са грејног подручја територије Борча неће имати испоруку потрошне топле воде, данас, 9. јуна 207, до 17 часова.

Objavljeno pod Uncategorized | Ostavite komentar

Краткотрајни поремећај телефонских линија Диспечерског центра „Београдских електрана“

Због неопходних радова на телефонској централи Диспечерског центра, линије за пријављивање рекламација на квалитет испоруке потрошне топле воде и цурења на инсталацијама биће прекинуте данас, 8. јуна 2017. године у периоду од 16 до 18 часова.

Београд, 8. јуни 2017. – У току обављања радова корисници ће рекламације на квалитет испоруке моћи да упуте позивом на број мобилног телефона 065/2093-011, док ће цурења на инсталацијама моћи да пријаве на број телефона 065/2093-100. Након завршетка неопходних радова корисници ће рекламације моћи да пријављују на бројеве телефона: 011/2093-011 (квалитет испоруке) и 011/2093-100 (цурења), док ће привремени бројеви бити ван употребе.

Objavljeno pod Uncategorized | Ostavite komentar

Прекид испоруке потрошне топле воде корисницима са грејног подручја топлане „Церак“

Београд, 8. јуни 2017. -Због редовних годишњих ремонтних радова, корисницима потрошне топле воде са грејног подручја топлане „Церак“, престаће испорука топлотне енергије у четвртак, 8. јуна, у 22 часа и трајаће до петка, 9. јуна, до 18.00 часова.

Ремонтни радови се обављају ради поуздане испоруке топлотне енергије у наредном периоду.

Objavljeno pod Вести и саопштења | Ostavite komentar

Потписан споразум о реализацији пројекта за изградњу топлодалековода од ТЕНТ-а у Обреновцу до топлане „Нови Београд“

Градоначелник Београда Синиша Мали, министар рударства и енергетике Александар Антић, в.д. директора „Електропривреде Србије” Милорад Грчић, директор ЈКП „Београдске електране” Горан Алексић и представник компаније „Power construction corporation of China” Јанг Фен потписали су у Старом двору Меморандум о разумевању за пројекат изградње топлодалековода Обреновац – Нови Београд.

Догађају су присуствовали в.д секретара за заштиту животне средине Горан Триван, амбасадор НР Кине у Србији Ли Ман Чанг, као и председник општине Обреновац Мирослав Чучковић.

Градоначелник је истакао да је у питању веома важан споразум, као и да је то први корак у реализацији пројекта изградње топлодалековода од ТЕНТ-а у Обреновцу до електрана на Новом Београду.

–  За нас је овај пројекат важан, између осталог, и зато што ћемо уштедети око 43 милиона евра годишње, с обзиром на то да „Београдске електране” тренутно годишње издвајају 140 милиона евра за увоз гаса. Све то говори да овај пројекат може сам себе да отплати у року од пет до шест година. На тај начин уједно бисмо смањили нашу зависност од увоза гаса и колебања цена на светском тржишту, чиме би топлотна енергија која долази до Београда постала јефтинија – рекао је Мали.

Према његовим речима, вредност пројекта је око 200 милиона евра. Физибилити студију, навео је Мали, урадио је Машински факултет, а економски и еколошки аспект је прихватљив.

– Овај пројекат мења и економску перспективу града у смислу уштеда у енергији. Све је то део великог мозаика који се зове енергетска ефикасност града Београда, а основан је и Фонд енергетске ефикасности – нагласио је Мали.

Он је додао да ће понуде за изградњу постројења за пречишћавање отпада и производњу електричне и топлотне енергије у Винчи град добити 6. јула, као и да ће на тај начин бити решен проблем пожара на депонији.

– Све ово има за циљ повећање енергетске ефикасности, смањење енергетске зависности и побољшање грејања у граду. Очекује нас још пуно посла око самог уговора и уколико тај посао буде завршен до краја године, у року од две и по године имаћемо изграђен топлодалековод – закључио је градоначелник.

Министар Антић је нагласио да је пре више од 20 година започета реализација овог пројекта, али да је, без јасних разлога, одлучено да се радови обуставе.

– Данас је изузетно значајан дан и за град Београд и целокупни електроенергетски систем Србије. У питању је вишедеценијски сан да део енергије која се произведе у ТЕ „Никола Тесла” усмеримо у правцу Београда. Верујем да је реализација овог пројекта ближа него икада – рекао је Антић и изразио посебну захвалност амбасадору Кине у Србији.

Амбасадор Кине Ли Манчанг је навео да је сарадња на овом пројекту заједнички сан и оценио да је резултат недавне посете председника Србије Кини. Он је истакао да је сигуран да ће се корак по корак и реализовати и поручио кинеском инвеститору да посао уради квалитетно и да поштује рокове и све шта је уговорено.

Текст преузет са сајта www. beograd.rs , 7. јуни 2017. године.

Objavljeno pod Вести и саопштења, Скроловане вести | Ostavite komentar

Корисници топлотне енергије са подручја Вишњичке бање неће имати испоруку потрошне топле воде, данас, од 8 до 12 часова

Београд, 7. јуни 2017 - Због радова на трафо-станици, корисници потрошне топле воде са подручја Вишњичке бање неће имати испоруку топлотне енергије, данас – 7. јуна 2017,  у периоду од 8 до 12 часова,

Поменути радови нису у надлежности ЈКП „Београдске електране“.

Objavljeno pod Вести и саопштења | Ostavite komentar

Корисници топлотне енергије са подручја топлане „Вождовац“ неће имати испоруку потрошне топле воде, у среду, 7. јуна 2017, од 8 до 20 часова

Београд, 6. јун 2017. – Због неопходних ремонтних радова на производном постројењу топлане „Вождовац“ у среду, 7. јуна 2017. године, од 8.00 часова биће прекинута испорука потрошне топле воде на том грејном подручју.

Очекује се да ће редовна испорука потрошне топле воде бити настављена истог дана око 20 часова.

Захваљујући овим радовима биће постигнута већа поузданост у снабдевању потрошача топлотном енергијом у наредном периоду.

Objavljeno pod Вести и саопштења | Ostavite komentar

Корисници топлотне енергије са грејног подручја котларнице „Галеника“ неће имати испоруку потрошне топле воде од 2. до 4. јуна 2017. године

Због редовних годишњих ремонтних радова у котларници „Галеника“, која је у ингеренцији истоимене фабрике лекова, корисницима потрошне топле воде који се њоме снабдевају из котларнице „Галеника“, престаће испорука топлотне енергије у четвртак, 1. јуна, у поноћ, и трајаће најдаље до недеље, 4. јуна, до 17.00 часова.

Према информацијама надлежних за котларницу „Галеника“, њихове ремонтне екипе ће се трудити да радове окончају и пре наведеног рока.

Objavljeno pod Вести и саопштења | Komentari su isključeni