Novinari

Korisnici potrošne tople vode sa područja kotlarnice „Galenika“, neće imati isporuku toplotne energije, 23. juna 2017, od 9 do 14 časova

četvrtak, jun 22nd, 2017

Beograd, 22. juni 2017. -  Zbog remontnih radova u kotlarnici „Galenika“, korisnici potrošne tople vode sa područja pomenute kotlarnice, imaće kratkotrajan prekid isporuke toplotne energije, u petak, 23. juna 2017, u periodu od 9 do 14 časova.

Kratkotrajan prekid isporuke topotne energije iz toplane „Višnjička banja“

ponedeljak, jun 19th, 2017

Beograd, 19. jun 2017. – Zbog neophodnih radova na elektro trafou iz kojeg se elekričnom energijom snabdeva pogon za proizvodnju toplotne energije, toplana „Višnjička banja“ neće isporučivati energiju za pripremu potrošne tople vode u utorak, 20. juna 2017. godine od 08.00 časova do 12.00 časova.

Prekid isporuke potrošne tople vode delu korisnika sa grejnog područja toplane „Cerak“

sreda, jun 14th, 2017

Beograd, 14. juni 2017. – Zbog remontnih radova na toplovodnoj mreži toplane „Cerak“, korisnicima potrošne tople vode iz ulica: Trgovačka, Poručnika Spasića i Mašare i Milana Jovanovića, prestaće isporuka toplotne energije u sredu, 14. juni 2017, u 22 časa.

Nastavak isporuke toplotne energije očekuje se u četvrtak, 15. juni 2017, oko 13 časova.

Prekid isporuke potrošne tople vode korisnicima sa grejnog područja toplane „Cerak“

četvrtak, jun 8th, 2017

Beograd, 8. juni 2017. -Zbog redovnih godišnjih remontnih radova, korisnicima potrošne tople vode sa grejnog područja toplane „Cerak“, prestaće isporuka toplotne energije u četvrtak, 8. juna, u 22 časa i trajaće do petka, 9. juna, do 18.00 časova.

Remontni radovi se obavljaju radi pouzdane isporuke toplotne energije u narednom periodu.

Potpisan sporazum o realizaciji projekta za izgradnju toplodalekovoda od TENT-a u Obrenovcu do toplane „Novi Beograd“

četvrtak, jun 8th, 2017

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali, ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić, v.d. direktora „Elektroprivrede Srbije” Milorad Grčić, direktor JKP „Beogradske elektrane” Goran Aleksić i predstavnik kompanije „Power construction corporation of China” Jang Fen potpisali su u Starom dvoru Memorandum o razumevanju za projekat izgradnje toplodalekovoda Obrenovac – Novi Beograd.

Događaju su prisustvovali v.d sekretara za zaštitu životne sredine Goran Trivan, ambasador NR Kine u Srbiji Li Man Čang, kao i predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković.

Gradonačelnik je istakao da je u pitanju veoma važan sporazum, kao i da je to prvi korak u realizaciji projekta izgradnje toplodalekovoda od TENT-a u Obrenovcu do elektrana na Novom Beogradu.

–  Za nas je ovaj projekat važan, između ostalog, i zato što ćemo uštedeti oko 43 miliona evra godišnje, s obzirom na to da „Beogradske elektrane” trenutno godišnje izdvajaju 140 miliona evra za uvoz gasa. Sve to govori da ovaj projekat može sam sebe da otplati u roku od pet do šest godina. Na taj način ujedno bismo smanjili našu zavisnost od uvoza gasa i kolebanja cena na svetskom tržištu, čime bi toplotna energija koja dolazi do Beograda postala jeftinija – rekao je Mali.

Prema njegovim rečima, vrednost projekta je oko 200 miliona evra. Fizibiliti studiju, naveo je Mali, uradio je Mašinski fakultet, a ekonomski i ekološki aspekt je prihvatljiv.

– Ovaj projekat menja i ekonomsku perspektivu grada u smislu ušteda u energiji. Sve je to deo velikog mozaika koji se zove energetska efikasnost grada Beograda, a osnovan je i Fond energetske efikasnosti – naglasio je Mali.

On je dodao da će ponude za izgradnju postrojenja za prečišćavanje otpada i proizvodnju električne i toplotne energije u Vinči grad dobiti 6. jula, kao i da će na taj način biti rešen problem požara na deponiji.

– Sve ovo ima za cilj povećanje energetske efikasnosti, smanjenje energetske zavisnosti i poboljšanje grejanja u gradu. Očekuje nas još puno posla oko samog ugovora i ukoliko taj posao bude završen do kraja godine, u roku od dve i po godine imaćemo izgrađen toplodalekovod – zaključio je gradonačelnik.

Ministar Antić je naglasio da je pre više od 20 godina započeta realizacija ovog projekta, ali da je, bez jasnih razloga, odlučeno da se radovi obustave.

– Danas je izuzetno značajan dan i za grad Beograd i celokupni elektroenergetski sistem Srbije. U pitanju je višedecenijski san da deo energije koja se proizvede u TE „Nikola Tesla” usmerimo u pravcu Beograda. Verujem da je realizacija ovog projekta bliža nego ikada – rekao je Antić i izrazio posebnu zahvalnost ambasadoru Kine u Srbiji.

Ambasador Kine Li Mančang je naveo da je saradnja na ovom projektu zajednički san i ocenio da je rezultat nedavne posete predsednika Srbije Kini. On je istakao da je siguran da će se korak po korak i realizovati i poručio kineskom investitoru da posao uradi kvalitetno i da poštuje rokove i sve šta je ugovoreno.

Tekst preuzet sa sajta www. beograd.rs , 7. juni 2017. godine.

Korisnici toplotne energije sa područja Višnjičke banje neće imati isporuku potrošne tople vode, danas, od 8 do 12 časova

sreda, jun 7th, 2017

Beograd, 7. juni 2017 - Zbog radova na trafo-stanici, korisnici potrošne tople vode sa područja Višnjičke banje neće imati isporuku toplotne energije, danas – 7. juna 2017,  u periodu od 8 do 12 časova,

Pomenuti radovi nisu u nadležnosti JKP „Beogradske elektrane“.

Korisnici toplotne energije sa područja toplane „Voždovac“ neće imati isporuku potrošne tople vode, u sredu, 7. juna 2017, od 8 do 20 časova

utorak, jun 6th, 2017

Beograd, 6. jun 2017. – Zbog neophodnih remontnih radova na proizvodnom postrojenju toplane „Voždovac“ u sredu, 7. juna 2017. godine, od 8.00 časova biće prekinuta isporuka potrošne tople vode na tom grejnom području.

Očekuje se da će redovna isporuka potrošne tople vode biti nastavljena istog dana oko 20 časova.

Zahvaljujući ovim radovima biće postignuta veća pouzdanost u snabdevanju potrošača toplotnom energijom u narednom periodu.

Korisnici toplotne energije sa grejnog područja kotlarnice „Galenika“ neće imati isporuku potrošne tople vode od 2. do 4. juna 2017. godine

utorak, maj 30th, 2017

Zbog redovnih godišnjih remontnih radova u kotlarnici „Galenika“, koja je u ingerenciji istoimene fabrike lekova, korisnicima potrošne tople vode koji se njome snabdevaju iz kotlarnice „Galenika“, prestaće isporuka toplotne energije u četvrtak, 1. juna, u ponoć, i trajaće najdalje do nedelje, 4. juna, do 17.00 časova.

Prema informacijama nadležnih za kotlarnicu „Galenika“, njihove remontne ekipe će se truditi da radove okončaju i pre navedenog roka.

Zbog radova JP „Srbijagas“, i toplana „Dunav“ kratkotrajno prekida isporuku potrošne tople vode

petak, maj 19th, 2017

BEOGRAD, 19. maj 2017. – Zbog radova Javnog preduzeća „Srbijagas“ na delu distributivnog gasovoda, pored toplana „Konjarnik“ i „Medaković“, i toplana „Dunav“ neće isporučivati toplotnu energiju za pripremu potrošne tople vode, danas, 19. maja 2017. od 15.00 časova. …opširnije »

Kratkotrajni prekid snabdevanja potrošača potrošnom toplom vodom iz toplana „Medaković“ i „Konjarnik“ u petak, 19. maja 2017.

četvrtak, maj 18th, 2017

BEOGRAD, 18. maj 2017.Zbog radova Javnog preduzeća „Srbijagas“ na delu distributivnog gasovoda iz kojeg se prirodnim gasom snabdevaju toplane „Konjarnik“ i „Medaković“, u petak, 19. maja 2017. godine, u periodu od 08.00 do 22.00 časa biće prekinuta proizvodnja toplotne energije za pripremu potrošne tople vode, a samim tim i snabdevanje potrošača pomenutih toplana.

Čim JP „Srbijagas“ završi radove i obnovi snabdevanje toplana „Konjarnik“ i „Medaković“ prirodnim gasom, odmah će započeti proizvodnja toplotne energije za pripremu potrošne tople vode i snabdevanje potrošača.