Novinari

Izveštaj o stanju sistema daljinskog grejanja, nedelja, 30. april 2017.

četvrtak, april 20th, 2017


Izveštaj o stanju sistema daljinskog grejanja, nedelja, 30. april 2017. godine (poremećaji ažurirani u 08.05; 11.55 časova)

– Reklamacije na negrejanje objekata i stanova možete prijaviti na brojeve telefona : 2093-011 ili 0800-111-201

- Reklamacije koje se primaju isključivo za curenje vode iz grejnih instalacija možete prijaviti na telefonski broj 2093-100.

Objekti kojima se, trenutno, ne isporučuje toplotna energija zbog otklanjanja lokalnih kvarova:

Toplotni izvori

Zbog niske spoljne temperature vazduha svi toplotni izvori (toplane i kotlarnice) su 29. aprila 2017, počev od 09.00 časova, nastavile sa isporukom toplotne energije.

Shodno vremenskoj prognozi, danas, 30. aprila 2017, toplane i kotlarnice su prestale sa isporukom toplotne energije u 11.15 časova, zbog visoke spoljne temperature vazduha. Korisnicima će toplotna energija biti isporučivana u skladu sa meteorološkim merenjima, shodno Odluci Skupštine grada Beograda o snabdevanju toplotnom energijom.

Toplovodna mreža, predajne stanice i grejne instalacije zgrada (trenutni poremećaji koji su u fazi otklanjanja)

Toplotni izvor „Banovo brdo“

- Petra Mećave 1 – kvar na grejnim instalacijama u ulazu br. 1.

Toplotni izvor „Cerak”

- Vidikovački venac 55 – kvar na grejnim instalacijama u međuspratnoj konstrukciji, između skloništa i stanova 1 i 2.
- Luke Vojvodića 43 – bez grejanja i potrošne tople vode zbog kvara u el. ormanu, kao i vodovodnoj cevi.

Toplotni izvor „Miljakovac”

- Nema prijavljenih poremećaja.

Toplotni izvor „Dunav” (Dorćol)

- Kosovska 6 – podstanica bez struje, popravka u ingerenciji vlasnika stanova.

Grejno područje Železnik, Sremčica, Resnik, Barajevo

- Nema prijavljenih poremećaja.

Grejno područje Karaburme, Borče i Višnjičke banje

- Nema prijavljenih poremećaja.

Toplotni izvori „Konjarnik“ i „Mirijevo“

- Nema prijavljenih poremećaja.

Toplotni izvor „Novi Beograd“

- Dr Ivana Ribara 81 – lokali bez grejanja zbog kvara na instalacijama– otklanjanje kvara je u nadležnosti vlasnika lokala.
- Jurija Gagarina 31v  (lokali) – radovi u ulazu br. 33, obaveza vlasnika.
- Gandijeva 91 – (lokali) – kvar na grejnim instalacijama na međuspratu. Nije u nadležnosti Beogradskih elektrana.
- Jurija Gagarina 146 – kvar u  br. 150 ( lokali u mesnoj zajednici). Popravka kvara je u nadležnosti vlasnika lokala.
- Jurija Gagarina 81 (lokali) – popravka kvara u nadležnosti vlasnika lokala.
- Bulevar Arsenija Čarnojevića 121 (lokali) – kvar na instalacijama za lokale.
- Dušana Vukasovića 39 i 41 – kvar na grejnim instalacijama u jednom od stanova u ulazu br. 41.
- Nemanjina 6 – kvar na priključku za objekat (Poljoprivredni fakultet)
- Bulevar umetnosti 1 – bez grejanja samo poslovni prostor. Kvar u lokalu „Mocart“.
- Ismeta Mujezinovića 9 – kvar na grejnim instalacijama u podrumu u ul. Ljubinke Bobić 10.

Grejno područje „Voždovac“

- Jezdićeva 1-7 – kvar u ulazu 3 u stanu.
- Braće Srnić 33 – kvar na vertikali za kupatila u ulazu br. 38. Bez grejanja kupatila. Vertikala – stanovi: 3, 8, 13, 23, 28, 33, 38, 44, 46.
- Meštrovićeva (apoteka, vrtić i mesna zajednica) – kvar na instalacijama, u obavezi su da ga sami otklone.
- Beulevar oslobođenja 128 – vlasnik stana br. 2 ne dozvoljava radove u njegovom stanu.
- Vojvode Stepe 139-141 – kvar na grejnim nstalacijama u prostorijama vojne ustanove.

Mladenovac:

- Nema prijavljenih poremećaja.

Grejno područje „Zemun“ i „Batajnica“

- Nema prijavljenih poremećaja.

Reklamacije korisnika su u fazi otklanjanja. Ekipe za hitne intervencije su na terenu.

Dani u kojima se vršilo dvadesetčetvoročasovno grejanje:

Od 13. novembra do 16. novembra 2016. godine – 3 dana u kontinuitetu.
Od 28. novembra do 10. decembra 2016. godine – 10 dana u kontinuitetu.
Od 12. decembra do 25. decembra 2016. godine – 11 dana u kontinuitetu.
Od 27. decembra 2016.  do 1. februara 2017. godine – 35 dana u kontinuitetu.
Od 07. februara do 21. februara 2017 godine – 15 dana u kontinuitetu.

Aleksić: Za investicije i tekuće održavanje planirano oko 9,5 milijardi dinara u 2017.

sreda, april 12th, 2017

Goran Aleksić, direktor JKP „Beogradske elektrane“, 11. aprila 2017. godine, predstavio je u Privrednoj komori Beograda Plan javnih nabavki preduzeća. Cilj je da u narednom periodu i druga gradska preduzeća predstave svoje planove javnih nabavki i poslovanja, kako bi javnost bila upoznata sa radom preduzeća.

Tom prilikom Goran Aleksić, direktor preduzeća, istakao je da su „Beogradske elektrane“ izdvojile 27 milijardi dinara za javne nabavke, dok je, od te sume, za popravku toplovodne mreže odvojeno oko tri milijarde dinara. On je naglasio i da će u glavnom gradu biti ugašeno još šest kotlarnica, tako da se će do 2020. godine, stanovi Beograđana grejati na „čistu“ energiju.

- Izdvojili smo 27 milijardi dinara, od čega je 16,5 milijardi za nabavku energenata. Najvažniji deo posla u ovoj i narednoj godini je rehabilitacija mreže sistema daljinskog grejanja, za šta je izdvojeno oko tri milijarde dinara. Za investicije i tekuće održavanje u ovoj godini, „Beogradskle elektrane“ planiraju da utroše oko 9,5 milijardi dinara. …opširnije »

Direktor Goran Aleksić: Izgradnja toplodalekovoda Obrenovac-Beograd je od nacionalnog značaja

petak, april 7th, 2017

Najave da bi Srbija do kraja ove godine mogla da otvoriti pregovaračko Poglavlje 27 u velikoj meri utiču na sektor energetike koji poslednjih godina veliki akcenat stavlja na uspostavljanje balansa između proizvodnje energije iz dostupnih izvora, potrošnje energije sa tržišnim i socijalno održivim karakterom, i efikasnije proizvodnje i korišćenja što „čistije“ energije iz obnovljivih izvora (OIE). Takođe, novi strateški planovi Evropske Unije u sektoru energetike, po prvi put, po važnosti, dovode u ravan daljinsko grejanje (i hlađenje) sa elektroenergetskim i gasnim sektorima. Kako to izgleda u praksi ilustrovaćemo primerom  JKP „Beogradske elektrane“.

Zašto baš „Beogradske elektrane“? Zato što ovo preduzeće poslednjih godina, rekonstrukcijom i unapređenjem svojih pogona, osvajanjem novih tehnologija za prenos toplotne energije i modernizovanjem toplotnih podstanica – kontinuirano radi na onome na čemu EU insistira – povećanju energetske efikasnosti. Prema Strategiji razvoja do 2025. godine, koja je nedavno predstavljena na Mašinskom fakultetu, glavni strateški ciljevi ovog preduzeća su: sigurnost u snabdevanju toplotnom energijom, efikasnost u poslovanju i zaštita životne sredine.

Kao apsolutni prioriteti u Strategiji se navode: realizacija projekta toplovoda „TENT A – Obrenovac“ – „TO Novi Beograd“ i rehabilitacija distributivnog sistema daljinskog grejanja. Šta je krajnji cilj ovih projekata, odnosno šta će njihovom realizacijom dobiti Republika Srbija i njen energetski sektor, a šta građani – potrošači?

Projekat preuzimanja toplotne energije iz termoelektrane „Nikola Tesla A“ u Obrenovcu je, verujem, danas prioritetni projekat ne samo „Beogradskih elektrana“ već i celoga Beograda. Može se reći da je to projekat od nacionalnog značaja, i trenutno jedan od najznačajnijih energetskih projekata. TENT A praktično postaje kogenerativno postrojenje, podiže svoj stepen iskorišćenja, što sigurno daje i  dodatno opravdanje za dalji rad ovog postrojenja na ugalj u oštrim uslovima zaštite životne sredine.
„Beogradske elektrane“ dobijaju jeftiniju toplotnu energiju. Pritom energetski sistemi Beograda i Srbije dobijaju trenutno optimalno rešenje za mogući problem u snabdevanju gasom, čime se povećava energetska bezbednost – i sistema daljinskog grejanja i elektroenergetskog sistema Srbije. Cmanjuje se zavisnost od uvoznih energenata (prirodnog gasa). …opširnije »

Odata počast Slobodanu Trišiću, radniku „Beogradskih elektrana“ koji je poginuo prilikom NATO bombardovanja toplane „Novi Beograd“

utorak, april 4th, 2017

Beograd – Porodica Trišić, predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević, državni sekretar Ministarstva rudarstva i energetike Zoran Predić, direktor „Beogradskih elektrana“ Goran Aleksić, predstavnici Republike i Grada Beograda, menadžment preduzeća i bivše rukovodstvo i brojne kolege položili su danas, 04. aprila 2017. godine, vence na spomen obeležje Slobodanu Trišiću, radniku „Beogradskih elektrana“ koji je pre 18 godina poginuo prilikom NATO …opširnije »

Popravljen kvar, potrošači u naselju Braće Jerković dobili grejanje i potrošnu toplu vodu

subota, januar 28th, 2017

Beograd, subota, 28. januar 2017. – Zbog popravke kvara na delu magistralnog toplovoda M3 na grejnom području toplane „Voždovac“, …opširnije »

Otklonjen kratkotrajni poremećaj u radu toplane „Novi Beograd“

utorak, januar 24th, 2017

Beograd, utorak, 24. januar 2017. – Potrošači koji se nalaze na grejnom području toplane „Novi Beograd“ trenutno …opširnije »

Završeni radovi na popravci dela magistralnog toplovoda na grejnom području „Dunav“

četvrtak, januar 12th, 2017

Beograd, četvrtak, 12. januar 2017. – Ekipe za hitne intervencije JKP „Beogradske elektrane“ tokom cele noći, bez prekida i u veoma teškim uslovima za rad, popravljale su kvar na delu magistralnog toplovoda na grejnom području toplane „Dunav“.

Ekipe za mašinske radove završile su poslednje varove na cevi koja se nalazi na nepristupačnom mestu, ispod tramvajskih šina. Počelo je punjenje magistralnog toplovoda hemijski i termički pripremljenom vodom, kao i uzgrevanje vode, kako ne bi došlo do nepredviđenih kvarova. To znači da potrošači toplotne energije prve efekte zagrevanja mogu uskoro da očekuju.

Deo centra grada bez grejanja u popodnevnim i večernjim časovima

sreda, januar 11th, 2017

Beograd, sreda, 11. januar 2017. – Zbog neodložne popravke kvara na delu magistralnog toplovoda na grejnom području „Dunav“, na deonici koja se nalazi ispod Ulice cara Dušana, danas, 11. januara 2017. godine, od 16.00 časova, …opširnije »

Ministar Antić u Beogradskim elektranama: Energetski sistem stabilan

petak, januar 6th, 2017

Beograd, 06. januar 2017. – Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić, predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević i direktor Goran Aleksić obišli su večeras, na Badnje veče, toplanu „Novi Beograd“ i uverili se u pouzdanost u funkcionisanju sistema daljinskog grejanja. …opširnije »

Popravljen kvar, potrošači u blokovima 9A, 9B i centru Zemuna dobili grejanje

ponedeljak, januar 2nd, 2017

Beograd, 02. januar 2017. – Zbog neodložne popravke kvara na delu magistralnog toplovoda toplane „Novi Beograd“, večeras, 02. januara, od 18 časova, bez grejanja će biti deo potrošača u blokovima 9A, 9B, …opširnije »