Prijava reklamacija

Prekid u isporuci toplotne energije korisnicima u zoni Knez Mihailove ulice

ponedeljak, oktobar 18th, 2021

Beograd, 18. oktobar 2021. – Zbog popravke kvara na toplovodnom priključku u Ulici kneza Mihaila kod broja 53, prekinuta je isporuka toplotne energije pojedinim potrošačima u delu Knez Mihailove i okolnih ulica.

Ekipe za hitne intervencije su na terenu i čine sve da prekid u snabdevanju potrošača toplotnom energijom traje najkraće moguće. Naglašavamo da je teren na kome je došlo do kvara nepristupačan i zahteva pažljivo izvođenje radova zbog neposredne blizine objekta, kao i zbog ploča kojima je šetalište pokriveno.

Rade Basta: Spremno ulazimo u grejnu sezonu, Beograđani neće osetiti posledice svetske energetske krize

petak, oktobar 15th, 2021

Javno komunalno preduzeće „Beogradske elektrane“ spremno je dočekalo 15. oktobar  – zvaničan početak grejne sezone. Tim povodom Beograđanima i zaposlenima obratio se direktor Rade Basta.

- Poštovani Beograđani, korisnici usluga „Beogradskih elektrana“, pred nama je nova grejna sezona i novi izazovi. Hvala svima koji su u proteklih nekoliko dana imali strpljenja da sačekaju nekoliko minuta duže kako bi prijavili reklamaciju. Dok se svet i Evropa suočavaju sa ozbiljnim nedostatkom gasa i energije uopšte, zahvaljujući agilnosti i visprenoj politici našeg predsednika, obezbeđena je dovoljna količina svih energenata neophodnih za stabilno funkcionisanje preduzeća. Beograđani neće osetiti posledice energetske krize koja pogađa svet, naglasio je Basta.

Prvi čovek „Beogradskih elektrana“ napomenuo je da su period toplih funkcionalnih proba, od 7.oktobra, zaposleni u preduzeću iskoristili  da otklone nedostatke na distributivnoj mreži. Sistem je mirovao pet meseci i uobičajeno je da  na  svakom startu grejanja bude problema na instalacijama u pojedinom zgradama u svakom delu grada. Sistem je stabilan i nema sistemskih kvarova u proizvodnom i distributivnom sektoru.

-To je i očekivano jer su letnji meseci maksimalno iskorišćeni za remont postrojenja, rekonstrukciju i izgradnju novih toplovoda, modernizaciju i zamenu opreme u podstanicama. „Beogradske elektrane“ su preduzeće sa velikom odgovornošću i trudimo se da svaki korisnik bude zadovoljan. Zaposleni su vredno radili, bez predaha kako bi u stanu svake trudnice, porodilje, starijeg sugrađanina, svakog potrošača bilo toplo, istakao je Rade Basta.

Broj reklamacija na kvalitet grejanja se drastično smanjuje. U prvi dan grejne sezone, „Beogradske elektrane“ su zakoračile  spremno.

Saopštenje u vezi sa stanjem sistema daljinskog grejanja

utorak, oktobar 12th, 2021

Beograd, 12. oktobar 2021. – JKP „Beogradske elektrane“, su 7. oktobra 2021. godine, u ranim popodnevnim časovima počele da isporučuju toplotnu energiju potrošačima. Naime, zbog pada spoljašnje temperature vazduha, svi toplotni izvori su iz hladnog dinamičkog režima prešli u režim toplih funkcionalnih proba sistema.

Toplotni izvori „Beogradskih elektrana“, 14 toplana i 22 kotlarnice su u funkciji proizvodnje i distribucije toplotne energije. Trenutno ne postoji nijedan veći kvar na toplovodu. Dakle, nema sistemskih poremećaja u proizvodnom, niti u distributivnom sektoru.

Podsećamo, javno komunalno preduzeće JKP „Beogradske elektrane“ toplotnom energijom snabdeva više od 22,5 miliona kvadratnih metara stambenog i poslovnog prostora, odnosno više od 360 hiljada stanova korisnika.

U sistemu preduzeća ima više od 9.000 toplotnih predajnih stanica, i kao svake godine na početku sezone, veoma mali procenat podstanica nije u funkciji isporuke toplotne energije.

Tako korisici koji se greju iz podstanica iz Vrtlarske 39 i 49 i Tošinog bunara 9 neće imati isporuku toplotne energije do zvaničnog početka grejne sezone zbog povezivanja rekonstruisanih podstanica na navoizgrađeni toplovod. Sve ovo je preduslov za gašenje kotlarnice u Vrtlarskoj ulici. Takođe, nekoliko podstanica na grejnom području Novog Beograda nije u funkciji isporuke toplotne energije jer je tokom remontnog perioda urađena modernizacija (ugrađena je potpuno nova oprema) i neophodni su obimni elektro radovi na povezivanju elektro instalacija. I ovi korisnici će najkasnije do 15. oktobra dobiti grejanje. Nakon modernizacije podstanica, korisnici će imati kvalitetniju i pouzdaniju isporuku toplotne energije.

Radovi na toplovodu i modernizaciji komora kod auto servisa „Kiler“ (blok 7a) privode se kraju i deo korisnika iz ovog dela grada će već danas, 12. oktobra, dobiti grejanje. Prioritet je Dom penzionera u Marije Bursać 49. Takođe, korisnicima koji se toplotnom energijom snabdevaju iz toplovoda u Luja Adamiča (ugao sa Jerneja Kopitara) će već danas biti topli domovi. Obimni radovi u ovom novobeogradskom bloku su neophodni zbog delimičnog gašenja toplane „Zemun“. Ubuduće će se korisnici koji se toplotnom energijom snabdevaju iz tog toplotnog izvora grejati iz toplane „Novi Beograd“.

Danas 12. oktobra, grejanje će dobiti i korisnici koji se toplotnom energijom snabdevaju iz toplovoda u Milana Rakića koji zbog radova na rekonstrukciji nisu imali tople probe. U pitanju je šest podstanica u Dušana Radovića i Vitezova Karađorđeve zvezde.

Podsećamo, kao i na svakom početku grejne sezone, postoje i kvarovi na instalacijama u pojedinim zgradama u svim delovima grada. Neretko se dešava da su objekti bez grejanja zbog radova koje su vlasnici stanova, bez znanja i saglasnosti preduzeća, upravnika ili skupštine stanara, obavljali tokom leta, pa su prazne instalacije u zgradi.

Zaposleni, odnosno terenske ekipe kojih ima 67 i raspoređeni su na svim grejnim područjima, čine sve kako bi svaki problem bio otklonjen u što kraćem roku. U proseku, na početku svake grejne sezone, Dispečerskom centru dnevno bude upućeno oko 1.200 reklamacija. U odnosu na ukupan broj potrošača (360.000 stanova) reč je o promilima.

Molimo korisnike da na broj telefona Dispečerskog centra 011/2093-011 prijavljuju isključivo negrejanje celih objekata. Trenutno, do zvaničnog početka grejne sezone, 15. oktobra prioriteti su reklamacije koje se odnose na curenja na instalacijama i negrejanje celih zgrada ili delova zgrada.

Takođe, korisnici mogu da prijave reklamacije i na besplatne brojeve telefona Beokom servisa: 0800110011 i 011/3090007.

Kada je u pitanju rad Dispečerkog centra, svi operateri su aktivni i primaju reklamacije korisnika. Do zagušenja dolazi zbog velikog broja poziva sugrađana jer se neretko dešava da više stanara iz jednog objekta zove zbog iste prijave. Zato nadležni iz „Beogradskih elektrana“ mole profesionalne upravnike i predsednike skupština stanara da oni kontaktiraju operatere Dispečerskog centra kako linije ne bi bile preopterećene.

Izveštaj o snabdevanju potrošača potrošnom toplom vodom

ponedeljak, oktobar 4th, 2021

Toplotni izvori „Beogradskih elektrana“ koji proizvode toplotnu energiju za pripremu potrošne tople vode kojom se snabdevaju pojedini potrošači rade stabilno.

Pojedinačne kvarove u toplotnim predajnim stanicama u zgradama terenske ekipe preduzeća otklanjaju prema prijavama potrošača. Broj telefona Dispečerskog centra za prijavu reklamacija u vezi sa kvalitetom potrošne tople vode je 011/2093-011, a broj telefona isključivo za prijavu curenja vode iz instalacija je 011/2093-100.

Domaćinstva

ponedeljak, maj 26th, 2014

„Beogradske elektrane“ snabdevaju toplotnom energijom više od 300.000 beogradskih domova, što čini skoro polovinu ukupnog stambenog fonda Beograda. Preduzeće snabdeva toplotnom energijom stambeni prostor ukupne površine veće od 18.000.000 metara kvadratnih (podaci iz decembra 2020.), odnosno  81% (konzuma).

Svakog jutra, počev od 15. oktobra do 15. aprila, naši korisnici imaju topao dom od 6.00 do 22.00 časa. Nedeljom, grejanje traje od 7.00 do 22.00 časa.

U periodu od 1. do 14. oktobra i od 16. aprila do 3. maja, a u slučajevima da je prema prognozi prethodnog dana ili u prvoj prognozi tekućeg dana Republički hidrometerološki zavod predvideo srednju dnevnu spoljašnju temperaturu vazduha nižu od 12 stepeni Celzijusa, postrojenja „Beogradskih elektrana“ se stavljaju u pogon.

U slučaju da i posle 3. maja Republički hidrometeorološki zavod Srbije prognozira srednju dnevnu temperaturu 12 stepeni Celzijusa ili nižu, rukovodilac organizacione jedinice Gradske uprave Grada Beograda nadležne za poslove energetike, može naložiti obezbeđivanje snabdevanja toplotnom energijom objekata i u tim danima, ukoliko postoje tehnički i tehnološki uslovi.

Informator o radu

utorak, mart 25th, 2014

- Informator o radu preuzmite klikom (OVDE) Napomena: Informator je trenutno u procesu ažuriranja i usklađivanja sa novom organizaciom u preduzeću.