Пријава рекламација

Стабилан рад система даљинског грејања

sreda, januar 12th, 2022

Сви топлотни извори „Београдских електрана“ (14 топлана и 20 котларницa) испоручују топлотну енергију потрошачима.

Системских поремећаја у производном сектору нема. Такође, нема системских поремећаја на дистрибутивној мрежи.

Појединачне кварове на инсталацијама у зградама, становима и деловима станова (недостатак грејања, негрејање појединих грејних тела, цурење воде из инсталација и сл.) теренске екипе предузећа отклањају према пријавама потрошача Диспечерском центру – Служби за пријем рекламација (011/2093-011 пријаве за негрејање или слаб квалитет грејања и 011/2093-100 цурење воде из инсталација).

Градоначелник Зоран Радојичић посетио „Београдскe електранe“: Систем стабилан, на снази режим грејања 24 сата

utorak, januar 11th, 2022

Градоначелник Београда др Зоран Радојичић обишао је јутрос Диспечерски центар „Београдских електрана”  и том приликом нагласио да систем  функционише стабилно.  Он је подсетио да се 360 хиљада станова греје захваљујући овом систему, као и да је од јуче због ниских температура на снази режим грејања 24 сата.

– Сви топлотни извори ЈКП „Београдске електране”, а тo je 14 топлана и 20 котларницa, у двадесетчетворочасовном су режиму грејања због ниских спољашњих температура. Систем има два „мода”, један је дневни, а други ноћни. У зависности од спољашње температуре, грејање ће и наредних дана бити појачано. Стручне службе „Београдских електрана” пажљиво, сваког сата у току дана прате температуру ваздуха, као и временске прогнозе хидрометеоролога, на основу чега се одређују даљи режими рада производних постројења – истакао је градоначелник Радојичић.

Градоначелник је нагласио да топлане у Београду у проценту од 96 одсто раде на гас, тако да се не очекују проблеми због ноћашњег пожара у рударском басену Колубара.

– Топлане „Београдских електрана” снабдевене су планираним количинама енергената који обезбеђују стабилну испоруку топлотне енергије потрошачима. Стручне службе и екипе за хитне интервенције дежурају, 24 сата дневно су у приправности и спремне су да потенцијалне поремећаје у раду отклоне у најкраћем могућем року. У протеклим данима број рекламација Диспечерском центру сведен је на број између 100 и 300, што је значајно испод просека на дневном нивоу, па је у односу на укупан број потрошача, односно 320.000 станова који се загревају реч о изузетно малим процентима. Седамдесет екипа овог предузећа је на терену, систем је стабилан и добро ће функционисати – навео је Радојичић.

Градоначелник је подсетио да је у протеклом периоду угашено више од 1.300 котларница у Београду, што је довело до 50 хиљада тона мање продукције угљен-диоксида. На тај начин је дат велики допринос екологији и бољем ваздуху у Београду, оценио је Радојичић и најавио да се очекује гашење још осам котларница.

Извор: Беоинфо, Београдске електране   Фото: Београдске електране

Одлука о изменама и допунама Одлуке о ценама топлотне енергије

sreda, novembar 10th, 2021

Поштовани корисници,

Обавештавамо Вас да је на Одлуку о изменама и допунама Одлуке о ценама топлотне енергије бр. I-10826/2, коју је донео Надзорни одбор ЈКП “Београдске електрaне“ дана 01.10.2021. године, дата сагласност Оснивача и да je иста објављена у Службеном листу града Београда бр. 98/21 од 29.10.2021. године.

Одлука о изменама и допунама Одлуке о ценама топлотне енергије у примени је од 01.11.2021 године.

Одлука о изменама и допунама Одлуке о цени топлотне енергије (Сл. лист Града Београда 98/21 од 29. октобра 2021.)

Раде Баста: Спремно улазимо у грејну сезону, Београђани неће осетити последице светске енергетске кризе

petak, oktobar 15th, 2021

Јавно комунално предузеће „Београдске електране“ спремно је дочекало 15. октобар  – званичан почетак грејне сезоне. Тим поводом Београђанима и запосленима обратио се директор Раде Баста.

- Поштовани Београђани, корисници услуга „Београдских електрана“, пред нама је нова грејна сезона и нови изазови. Хвала свима који су у протеклих неколико дана имали стрпљења да сачекају неколико минута дуже како би пријавили рекламацију. Док се свет и Европа суочавају са озбиљним недостатком гаса и енергије уопште, захваљујући агилности и виспреној политици нашег председника, обезбеђена је довољна количина свих енергената неопходних за стабилно функционисање предузећа. Београђани неће осетити последице енергетске кризе која погађа свет, нагласио је Баста.

Први човек „Београдских електрана“ напоменуо је да су период топлих функционалних проба, од 7.октобра, запослени у предузећу искористили  да отклоне недостатке на дистрибутивној мрежи. Систем је мировао пет месеци и уобичајено је да  на  сваком старту грејања буде проблема на инсталацијама у поједином зградама у сваком делу града. Систем је стабилан и нема системских кварова у производном и дистрибутивном сектору.

-То је и очекивано јер су летњи месеци максимално искоришћени за ремонт постројења, реконструкцију и изградњу нових топловода, модернизацију и замену опреме у подстаницама. „Београдске електране“ су предузеће са великом одговорношћу и трудимо се да сваки корисник буде задовољан. Запослени су вредно радили, без предаха како би у стану сваке труднице, породиље, старијег суграђанина, сваког потрошача било топло, истакао је Раде Баста.

Број рекламација на квалитет грејања се драстично смањује. У први дан грејне сезоне, „Београдске електране“ су закорачиле  спремно.

Домаћинства

ponedeljak, maj 26th, 2014

„Београдске електране“ снабдевају топлотном енергијом више од 300.000 београдских домова, што чини скоро половину укупног стамбеног фонда Београда. Предузеће снабдева топлотном енергијом стамбени простор укупне површине веће од 18.000.000 метара квадратних (подаци из децембра 2020.), односно  81% (конзума).

Сваког јутра, почев од 15. октобра до 15. априла, наши корисници имају топао дом од 6.00 до 22.00 часа. Недељом, грејање траје од 7.00 до 22.00 часа.

У периоду од 1. до 14. октобра и од 16. априла до 3. маја, а у случајевима да је према прогнози претходног дана или у првој прогнози текућег дана Републички хидрометеролошки завод предвидео средњу дневну спољашњу температуру ваздуха нижу од 12 степени Целзијуса, постројења „Београдских електрана“ се стављају у погон.

У случају да и после 3. маја Републички хидрометеоролошки завод Србије прогнозира средњу дневну температуру 12 степени Целзијуса или нижу, руководилац организационе јединице Градске управе Града Београда надлежне за послове енергетике, може наложити обезбеђивање снабдевања топлотном енергијом објеката и у тим данима, уколико постоје технички и технолошки услови.

Информатор о раду

utorak, mart 25th, 2014

- Информатор о раду преузмите кликом (ОВДЕ) Напомена: Информатор је тренутно у процесу ажурирања и усклађивања са новом организациом у предузећу.