Пријава рекламација

Део Земуна без топле воде

subota, septembar 24th, 2022

Београд, 24. септембар 2022. – Због радова у оквиру ремонта топловодне мреже топлане „Земун”, од уторка 27. септембра у 9 часова до среде 28. септембра у 21 час, биће прекинута испорука топлотне енергије за припрему потрошне топле воде потрошачима који се снабдевају из овог топлотног извора.

Нова цена природног гаса за јавно снабдевање

utorak, avgust 23rd, 2022

Београд, 23. август 2022. - Одлуком Агенције за енергетику Републике Србије од 11.8.2022. године, а у складу са Одлуком о изменама и допунама Методологије за одређивање цене природног гаса за јавно снабдевање, од 1.октобра 2022. године биће примењена нова цена природног гаса за крајње купце.

У складу са  Одлуком о изменама и допунама Методологије за одређивање цене природног гаса за јавно снабдевање, тарифе за „капацитет“ исказују се у „динарима/kWh/дан/година“ а тарифе за “енергент“ у  „динарима/kWh“.

…опширније »

ПРАВИЛНИК О НАЧИНУ РЕШАВАЊА РЕКЛАМАЦИЈА ПОТРОШАЧА

sreda, mart 30th, 2022

Правилником о начину решавања рекламација потрошача (преузмите кликом на назив документа), корисника услуга од општег економског интереса, снабдевања топлотном енергијом за потребе грејања и припрему топле воде (ПТВ) и снабдевање природним гасом, ближе се утврђује ко се сматра потрошачем, шта је рекламација, начин подношења рекламације од стране потрошача, као и начин решавања поднетих рекламација од стране потрошача, корисника услуга, које пружају ЈКП „Београдске електране“, као пружалац услуге снабдевања топлотном енергијом за загревање и припрему топле воде и снабдевање природним гасом.

Захтев за решавање рекламација (ЛИНК)

Градоначелник Зоран Радојичић посетио „Београдскe електранe“: Систем стабилан, на снази режим грејања 24 сата

utorak, januar 11th, 2022

Градоначелник Београда др Зоран Радојичић обишао је јутрос Диспечерски центар „Београдских електрана”  и том приликом нагласио да систем  функционише стабилно.  Он је подсетио да се 360 хиљада станова греје захваљујући овом систему, као и да је од јуче због ниских температура на снази режим грејања 24 сата.

– Сви топлотни извори ЈКП „Београдске електране”, а тo je 14 топлана и 20 котларницa, у двадесетчетворочасовном су режиму грејања због ниских спољашњих температура. Систем има два „мода”, један је дневни, а други ноћни. У зависности од спољашње температуре, грејање ће и наредних дана бити појачано. Стручне службе „Београдских електрана” пажљиво, сваког сата у току дана прате температуру ваздуха, као и временске прогнозе хидрометеоролога, на основу чега се одређују даљи режими рада производних постројења – истакао је градоначелник Радојичић. …опширније »

Одлука о изменама и допунама Одлуке о ценама топлотне енергије

sreda, novembar 10th, 2021

Поштовани корисници,

Обавештавамо Вас да је на Одлуку о изменама и допунама Одлуке о ценама топлотне енергије бр. I-10826/2, коју је донео Надзорни одбор ЈКП “Београдске електрaне“ дана 01.10.2021. године, дата сагласност Оснивача и да je иста објављена у Службеном листу града Београда бр. 98/21 од 29.10.2021. године.

Одлука о изменама и допунама Одлуке о ценама топлотне енергије у примени је од 01.11.2021 године.

Одлука о изменама и допунама Одлуке о цени топлотне енергије (Сл. лист Града Београда 98/21 од 29. октобра 2021.)

Раде Баста: Спремно улазимо у грејну сезону, Београђани неће осетити последице светске енергетске кризе

petak, oktobar 15th, 2021

Јавно комунално предузеће „Београдске електране“ спремно је дочекало 15. октобар  – званичан почетак грејне сезоне. Тим поводом Београђанима и запосленима обратио се директор Раде Баста.

- Поштовани Београђани, корисници услуга „Београдских електрана“, пред нама је нова грејна сезона и нови изазови. Хвала свима који су у протеклих неколико дана имали стрпљења да сачекају неколико минута дуже како би пријавили рекламацију. Док се свет и Европа суочавају са озбиљним недостатком гаса и енергије уопште, захваљујући агилности и виспреној политици нашег председника, обезбеђена је довољна количина свих енергената неопходних за стабилно функционисање предузећа. Београђани неће осетити последице енергетске кризе која погађа свет, нагласио је Баста.

Први човек „Београдских електрана“ напоменуо је да су период топлих функционалних проба, од 7.октобра, запослени у предузећу искористили  да отклоне недостатке на дистрибутивној мрежи. Систем је мировао пет месеци и уобичајено је да  на  сваком старту грејања буде проблема на инсталацијама у поједином зградама у сваком делу града. Систем је стабилан и нема системских кварова у производном и дистрибутивном сектору.

-То је и очекивано јер су летњи месеци максимално искоришћени за ремонт постројења, реконструкцију и изградњу нових топловода, модернизацију и замену опреме у подстаницама. „Београдске електране“ су предузеће са великом одговорношћу и трудимо се да сваки корисник буде задовољан. Запослени су вредно радили, без предаха како би у стану сваке труднице, породиље, старијег суграђанина, сваког потрошача било топло, истакао је Раде Баста.

Број рекламација на квалитет грејања се драстично смањује. У први дан грејне сезоне, „Београдске електране“ су закорачиле  спремно.

Домаћинства

ponedeljak, maj 26th, 2014

„Београдске електране“ снабдевају топлотном енергијом више од 300.000 београдских домова, што чини скоро половину укупног стамбеног фонда Београда. Предузеће снабдева топлотном енергијом стамбени простор укупне површине веће од 18.000.000 метара квадратних (подаци из децембра 2020.), односно  81% (конзума).

Сваког јутра, почев од 15. октобра до 15. априла, наши корисници имају топао дом од 6.00 до 22.00 часа. Недељом, грејање траје од 7.00 до 22.00 часа.

У периоду од 1. до 14. октобра и од 16. априла до 3. маја, а у случајевима да је према прогнози претходног дана или у првој прогнози текућег дана Републички хидрометеролошки завод предвидео средњу дневну спољашњу температуру ваздуха нижу од 12 степени Целзијуса, постројења „Београдских електрана“ се стављају у погон.

У случају да и после 3. маја Републички хидрометеоролошки завод Србије прогнозира средњу дневну температуру 12 степени Целзијуса или нижу, руководилац организационе јединице Градске управе Града Београда надлежне за послове енергетике, може наложити обезбеђивање снабдевања топлотном енергијом објеката и у тим данима, уколико постоје технички и технолошки услови.

Информатор о раду

utorak, mart 25th, 2014

- Информатор о раду преузмите кликом (ОВДЕ) Напомена: Информатор је тренутно у процесу ажурирања и усклађивања са новом организациом у предузећу.