Prijava reklamacija

Deo Zemuna bez tople vode

subota, septembar 24th, 2022

Beograd, 24. septembar 2022. – Zbog radova u okviru remonta toplovodne mreže toplane „Zemun”, od utorka 27. septembra u 9 časova do srede 28. septembra u 21 čas, biće prekinuta isporuka toplotne energije za pripremu potrošne tople vode potrošačima koji se snabdevaju iz ovog toplotnog izvora.

Nova cena prirodnog gasa za javno snabdevanje

utorak, avgust 23rd, 2022

Beograd, 23. avgust 2022. - Odlukom Agencije za energetiku Republike Srbije od 11.8.2022. godine, a u skladu sa Odlukom o izmenama i dopunama Metodologije za određivanje cene prirodnog gasa za javno snabdevanje, od 1.oktobra 2022. godine biće primenjena nova cena prirodnog gasa za krajnje kupce.

U skladu sa  Odlukom o izmenama i dopunama Metodologije za određivanje cene prirodnog gasa za javno snabdevanje, tarife za „kapacitet“ iskazuju se u „dinarima/kWh/dan/godina“ a tarife za “energent“ u  „dinarima/kWh“.

…opširnije »

PRAVILNIK O NAČINU REŠAVANjA REKLAMACIJA POTROŠAČA

sreda, mart 30th, 2022

Pravilnikom o načinu rešavanja reklamacija potrošača (preuzmite klikom na naziv dokumenta), korisnika usluga od opšteg ekonomskog interesa, snabdevanja toplotnom energijom za potrebe grejanja i pripremu tople vode (PTV) i snabdevanje prirodnim gasom, bliže se utvrđuje ko se smatra potrošačem, šta je reklamacija, način podnošenja reklamacije od strane potrošača, kao i način rešavanja podnetih reklamacija od strane potrošača, korisnika usluga, koje pružaju JKP „Beogradske elektrane“, kao pružalac usluge snabdevanja toplotnom energijom za zagrevanje i pripremu tople vode i snabdevanje prirodnim gasom.

Zahtev za rešavanje reklamacija (LINK)

Gradonačelnik Zoran Radojičić posetio „Beogradske elektrane“: Sistem stabilan, na snazi režim grejanja 24 sata

utorak, januar 11th, 2022

Gradonačelnik Beograda dr Zoran Radojičić obišao je jutros Dispečerski centar „Beogradskih elektrana”  i tom prilikom naglasio da sistem  funkcioniše stabilno.  On je podsetio da se 360 hiljada stanova greje zahvaljujući ovom sistemu, kao i da je od juče zbog niskih temperatura na snazi režim grejanja 24 sata.

– Svi toplotni izvori JKP „Beogradske elektrane”, a to je 14 toplana i 20 kotlarnica, u dvadesetčetvoročasovnom su režimu grejanja zbog niskih spoljašnjih temperatura. Sistem ima dva „moda”, jedan je dnevni, a drugi noćni. U zavisnosti od spoljašnje temperature, grejanje će i narednih dana biti pojačano. Stručne službe „Beogradskih elektrana” pažljivo, svakog sata u toku dana prate temperaturu vazduha, kao i vremenske prognoze hidrometeorologa, na osnovu čega se određuju dalji režimi rada proizvodnih postrojenja – istakao je gradonačelnik Radojičić. …opširnije »

Odluka o izmenama i dopunama Odluke o cenama toplotne energije

sreda, novembar 10th, 2021

Poštovani korisnici,

Obaveštavamo Vas da je na Odluku o izmenama i dopunama Odluke o cenama toplotne energije br. I-10826/2, koju je doneo Nadzorni odbor JKP “Beogradske elektrane“ dana 01.10.2021. godine, data saglasnost Osnivača i da je ista objavljena u Službenom listu grada Beograda br. 98/21 od 29.10.2021. godine.

Odluka o izmenama i dopunama Odluke o cenama toplotne energije u primeni je od 01.11.2021 godine.

Odluka o izmenama i dopunama Odluke o ceni toplotne energije (Sl. list Grada Beograda 98/21 od 29. oktobra 2021.)

Rade Basta: Spremno ulazimo u grejnu sezonu, Beograđani neće osetiti posledice svetske energetske krize

petak, oktobar 15th, 2021

Javno komunalno preduzeće „Beogradske elektrane“ spremno je dočekalo 15. oktobar  – zvaničan početak grejne sezone. Tim povodom Beograđanima i zaposlenima obratio se direktor Rade Basta.

- Poštovani Beograđani, korisnici usluga „Beogradskih elektrana“, pred nama je nova grejna sezona i novi izazovi. Hvala svima koji su u proteklih nekoliko dana imali strpljenja da sačekaju nekoliko minuta duže kako bi prijavili reklamaciju. Dok se svet i Evropa suočavaju sa ozbiljnim nedostatkom gasa i energije uopšte, zahvaljujući agilnosti i visprenoj politici našeg predsednika, obezbeđena je dovoljna količina svih energenata neophodnih za stabilno funkcionisanje preduzeća. Beograđani neće osetiti posledice energetske krize koja pogađa svet, naglasio je Basta.

Prvi čovek „Beogradskih elektrana“ napomenuo je da su period toplih funkcionalnih proba, od 7.oktobra, zaposleni u preduzeću iskoristili  da otklone nedostatke na distributivnoj mreži. Sistem je mirovao pet meseci i uobičajeno je da  na  svakom startu grejanja bude problema na instalacijama u pojedinom zgradama u svakom delu grada. Sistem je stabilan i nema sistemskih kvarova u proizvodnom i distributivnom sektoru.

-To je i očekivano jer su letnji meseci maksimalno iskorišćeni za remont postrojenja, rekonstrukciju i izgradnju novih toplovoda, modernizaciju i zamenu opreme u podstanicama. „Beogradske elektrane“ su preduzeće sa velikom odgovornošću i trudimo se da svaki korisnik bude zadovoljan. Zaposleni su vredno radili, bez predaha kako bi u stanu svake trudnice, porodilje, starijeg sugrađanina, svakog potrošača bilo toplo, istakao je Rade Basta.

Broj reklamacija na kvalitet grejanja se drastično smanjuje. U prvi dan grejne sezone, „Beogradske elektrane“ su zakoračile  spremno.

Domaćinstva

ponedeljak, maj 26th, 2014

„Beogradske elektrane“ snabdevaju toplotnom energijom više od 300.000 beogradskih domova, što čini skoro polovinu ukupnog stambenog fonda Beograda. Preduzeće snabdeva toplotnom energijom stambeni prostor ukupne površine veće od 18.000.000 metara kvadratnih (podaci iz decembra 2020.), odnosno  81% (konzuma).

Svakog jutra, počev od 15. oktobra do 15. aprila, naši korisnici imaju topao dom od 6.00 do 22.00 časa. Nedeljom, grejanje traje od 7.00 do 22.00 časa.

U periodu od 1. do 14. oktobra i od 16. aprila do 3. maja, a u slučajevima da je prema prognozi prethodnog dana ili u prvoj prognozi tekućeg dana Republički hidrometerološki zavod predvideo srednju dnevnu spoljašnju temperaturu vazduha nižu od 12 stepeni Celzijusa, postrojenja „Beogradskih elektrana“ se stavljaju u pogon.

U slučaju da i posle 3. maja Republički hidrometeorološki zavod Srbije prognozira srednju dnevnu temperaturu 12 stepeni Celzijusa ili nižu, rukovodilac organizacione jedinice Gradske uprave Grada Beograda nadležne za poslove energetike, može naložiti obezbeđivanje snabdevanja toplotnom energijom objekata i u tim danima, ukoliko postoje tehnički i tehnološki uslovi.

Informator o radu

utorak, mart 25th, 2014

- Informator o radu preuzmite klikom (OVDE) Napomena: Informator je trenutno u procesu ažuriranja i usklađivanja sa novom organizaciom u preduzeću.