Prijava reklamacija

Dvadesetčetvoročasovno grejanje ponovo od večeras, 06. decembra, zbog niskih spoljnih temperatura

četvrtak, decembar 6th, 2018

Beograd, četvrtak, 06. decembar 2018. – Usled niskih spoljašnjih temperatura vazduha od večeras, 06. decembra 2018., svi toplotni izvori ponovo prelaze u dvadesetčetvoročasovnu proizvodnju i isporuku toplotne energije potrošačima.

Prethodno, iz istih razloga, dvadesetčetvoročasovno grejanje trajalo je od 27. novembra do 03. decembra, kao i od 18. do 21. novembra 2018.godine, dok je u prethodnoj grejnoj sezoni 2017/2018., u 24-o časovnom režimu rada potrošačima isporučivana toplotna energija čak 82 dana.

Demanti na tvrdnje pojedinih medija da je deo potrošača u delu centra grada u subotu, 24. novembra 2018., bio bez grejanja zbog izgradnje „Beograda na vodi“

petak, novembar 30th, 2018

Beograd, 30. novembar 2018. – Pojedini mediji objavili su informaciju da se u subotu, 24. novembra 2018. godine, kako je navedeno, „desetine hiljada ljudi smrzavalo u većem delu centra grada zbog kvara do kojeg je došlo usled izvođenja radova na gradilištu Beograda na vodi“, a što je neistina.

Istina je da su delovi centralne gradske zone bili bez grejanja u subotu, 24. novembra 2018. godine, od 09.00 časova do 22.00 časa (kada je bio i završen grejni dan) zbog kvara na delu magistralnog toplovoda (M6) na grejnom području toplane „Novi Beograd“ iz kojeg se snabdevaju potrošači u pomenutom delu grada, a koji se desio u toplovodnoj komori u Savskoj ulici. Činjenica je da se toplovodna komora u kojoj je bio kvar na delu magistralnog toplovoda uopšte ne nalazi u zoni gradilišta „Beograda na vodi“, niti je taj magistralni toplovod uopšte fizički povezan niti sa jednim objektom u „Beogradu na vodi“. Nepobitna istina je da se kvar dogodio zbog velikog broja čestih termičkih naprezanja magistralnog toplovoda, što je uobičajna pojava u termotehnici, i da na njemu nije došlo do kvara zbog radova u okviru izgradnje objekata u sklopu projekta „Beograd na vodi“. Takođe, činjenica je i da su terenske ekipe za hitne intervencije radile više od 12 sati bez prekida kako bi u najkraćem roku popravile ovaj kvar, a da bi potrošači dobili grejanje u nedelju, 25. novembra 2018. godine, u 07.00 časova, kada i svi potrošači JKP „Beogradske elektrane“. Takođe, činjenica je i da su potrošači i mediji o ovom kvaru obavešteni pre isključenja potrošača, a ne post-festum.

Inače, radovi su obavljeni u subotu, 24. novembra, kada je spoljašnja temperatura vazduha bila viša od 10 stepeni Celzijusa da bi se izbegla veća havarija u narednim danima kada je prognozirana niska spoljašnja temperatura vazduha, koja zahteva 24.-o časovnu isporuku toplotne energije potrošačima i kada bi posledice prekida isporuke toplotne energije po njih bile veće i neprijatnije.

JKP „Beogradske elektrane“ će i ubuduće u najpovoljnijim trenucima po potrošače otklanjati sve kvarove da bi sprečile veće posledice, jer je zadovoljstvo korisnika na prvom mestu.

Domaćinstva

ponedeljak, maj 26th, 2014

„Beogradske elektrane“ snabdevaju toplotnom energijom više od 300.000 beogradskih domova, što čini skoro polovinu ukupnog stambenog fonda Beograda. Preduzeće snabdeva toplotnom energijom stambeni prostor ukupne površine veće od 17.000.000 metara kvadratnih, odnosno  81% (konzuma).
Svakog jutra, počev od 15. oktobra do 15. aprila, naši korisnici imaju topao dom od 6.00 do 22.00 časa. Nedeljom, grejanje traje od 7.00 do 22.00 časa.
U periodu od 1. do 14. oktobra i od 16. aprila do 3. maja, a u slučajevima da je prema prognozi prethodnog dana ili u prvoj prognozi tekućeg dana Republički hidrometerološki zavod predvideo srednju dnevnu spoljašnju temperaturu vazduha nižu od 12 stepeni Celzijusa, postrojenja „Beogradskih elektrana“ se stavljaju u pogon.

Informator o radu

utorak, mart 25th, 2014

- Informator o radu preuzmite klikom (OVDE) Napomena: Informator je trenutno u procesu ažuriranja i usklađivanja sa novom organizaciom u preduzeću.